Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sondaj de opinie: Majoritatea americanilor consideră că SUA nu şi-au realizat obiectivele în Afganistan
01 sep, 11:04
Cea mai mare parte a americanilor consideră că Statele Unite nu şi-au realizat obiectivele în Afganistan, indică un sondaj de opinie publicat marţi de Pew Research Center.

Astfel, 69% dintre susţinătorii democraţilor şi 70% dintre cei ai republicanilor sunt de părere că SUA au eşuat în Afganistan.

În schimb, retragerea completă a trupelor americane din Afganistan este susţinută de şapte din zece simpatizanţi ai democraţilor şi de numai 34% din electoratul republican.

Armata americană şi-a retras ultimii militari din Afganistan, punând astfel capăt unui conflict de 20 de ani. O proporţie de 54% dintre adulţii americani afirmă că decizia de retragere a trupelor SUA din Afganistan a fost una corectă, în timp ce 42% susţin contrariul.

Fostul preşedinte republican Donald Trump a dorit să retragă trupele americane din Afganistan la 1 mai. Actualul preşedinte al SUA, democratul Joe Biden, a extins data limită până la 31 august.

Militanţii talibani, care au mai condus Afganistanul între 1996 şi 2001, au preluat controlul asupra ţării la jumătatea lunii august.

Sondajul Pew Research Center a fost realizat în perioada 23 - 29 august, pe un eşantion reprezentativ de 10.348 de adulţi.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Șoigu, derapaj: NATO e tot mai aproape de granițele Rusiei. Germania ar trebui să știe cum s-a sfârșit ceva similar pentru ea
Erdogan a anunțat expulzarea a 10 ambasadori. Turcia declară persona non grata ambasadori inclusiv din SUA, Germania sau Franța
F-35 e istorie. Turcia a demarat procedura de înzestrare cu F-16 americane la standardul Viper și modernizarea actualei flote
Președintele Ucrainei îl va schimba pe Andrei Taran din funcția de ministru al apărării
Cum se poziționează românii în cazul unui război între SUA și China. Dungaciu: România a fost isterică în ambele direcții
Alianțe în cadrul Alianței. Turcia spune că acordul de apărare dintre Grecia și Franța va dăuna NATO
SUA au anunțat uciderea unui important lider Al-Qaida într-un atac aerian al unei drone în Siria
Rușii contraatacă în disputa cu tehnologia SUA. „Su-57 surclasează avioanele americane la mai toate sistemele. F-35 și F-22 pot fi doborâte”
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro