Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spionajul militar ucrainean: Rusia intenționează să continue destabilizarea Europei
19 Martie, 15:16
Serviciul militar ucrainean a furnizat Comunității de Informații americane dovezi că Rusia intenționează să destabilizeze în continuare situația din Ucraina și Europa, a anunţat Directia Principală de Informații din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării  (HUR MOU) după vizita şefului acestei structuri, Vasyl Burba, în SUA.

,,În timpul discuţiilor cu Robert Ashley, directorul Agenției de Informații Militare a Statelor Unite, cu lideri ai CIA şi ai Comunitatii de informaţii a SUA, şeful GUR, general-colonel Vasyl Burba, a atras atenţia asupra acţiunilor agresive şi provocatoare ale Rusiei în teritoriile ocupate din Ucraina şi din regiunea mărilor Neagră şi Azov", se arată în raportul GUR, citat de Uawire.org.

(w670)

În timpul întâlnirii, Vasyl Burba ,,a demonstrat colegilor săi americani dovada intențiilor viitoare ale Rusiei de a destabiliza situația din Ucraina și din țările europene", mai menţionează raportul.

Comunitatea americană de informații (IC) va contribui la consolidarea capacității Direcției Generale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei de a contracara agresiunea armată a Rusiei.

La încheierea vizitei delegației ucrainene, SUA au convenit să continue colaborarea şi să ajute la îmbunătăţirea capacității Serviciului de Informaţii Militare al Ucrainei de a se opune agresiunii armate a Rusiei.

Proiectul bugetului apărării SUA pentru 2020 include 250 de milioane USD pentru îmbunătăţirea securităţii în Ucraina, a informat Ambasada SUA în Ucraina. Din necesarul bugetar pentru anul 2019, valoarea presupusă că va fi acordată ca asistență pentru Ucraina a fost mărită cu 50 de milioane USD, care poate fi folosită pentru arme letale.

Generalul Curtis Scaparrotti, fostul comandant al Forțelor SUA în Europa, a declarat recent că este posibil ca SUA să furnizeze Ucrainei noi tipuri de arme, inclusiv sisteme şi muniţie pentru Forţele Navale.

SUA au furnizat deja echipamente pentru structurile Forțelor Armate ucrainene bazate pe tehnologia informaţiei: Centrul de Răspuns Rapid la Incidente de Securitate Cibernetică, Centrul de Monitorizare şi Control Operaţional al Comandamentului Operaţional Întrunit şi Centrul de Comandă al Forţelor Armate ale Ucrainei.

Anterior, SUA au vândut Ucrainei sisteme de rachete antitanc de tip "Javelin" în valoare de 47 de milioane USD.

Pentru anul 2020, preşedintele SUA, Donald Trump, solicită alocarea a 750 de miliarde USD pentru bugetul Pentagonului, cu 4,7% mai mult decât bugetul alocat în 2019 (716 de miliarde USD).

Ştiri Recomandate

Turcia: Livrarea celei de-a doua baterii a sistemului S-400 este completă (Foto)
Et tu Quirinus
Comandant iranian: Bazele SUA se află în raza de acţiune a rachetelor iraniene
China construiește platforme militare specializate pentru Thailanda
Atacurile cu drone din Arabia Saudită: Mike Pompeo acuză Iranul
Autorităţile turce vor arestarea a 223 de membri ai personalului militar suspectaţi de legături cu reţeaua lui Gulen
Statele Unite vor acorda Ucrainei 140 de milioane de dolari sub forma unui ajutor militar
Atacuri cu drone în Arabia Saudită. Incendiu uriaș la mai multe instalaţii petroliere (Video)