Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Spionii britanici neagă relatările din presă conform cărora i-ar ascunde informaţii ministrului de Interne
25 feb, 12:14
Serviciile secrete britanice au făcut un pas neobişnuit luni şi au negat informaţiile apărute într-un ziar conform cărora agenţia de spionaj intern, MI5, i-a ascuns informaţii ministrului de interne, Priti Patel, deoarece unii spioni nu au încredere în aceasta, relatează Reuters.

Sunday Times a relatat că Security Service, cunoscut ca MI5, nu are încredere în şefa de la Interne şi, prin urmare, a redus volumul de informaţii secrete care îi sunt arătate lui Priti Patel. Conform ziarului, spionii îşi "dau deseori ochii peste cap" la intervenţiile ministrului în timpul întâlnirilor.

O sursă din domeniul securităţii a spus că informaţiile din articol nu sunt adevărate. "Nu sunt ascunse informaţii", a afirmat sursa, care a dorit să îşi păstreze anonimatul. "Orice relatare care sugerează altceva este pur şi simplu falsă şi nu serveşte interesul public", a mai declarat sursa.

"Relatările care sugerează că secretarul de Interne şi MI5 nu au o relaţie strânsă sunt pur şi simplu neadevărate. Secretarul de Interne este informat zilnic în chestiuni legate de serviciile secrete exact ca precedentul titular al postului", a adăugat sursa.

MI5, serviciu creat în 1909 pentru a contracara spionajul german înainte de Primul Război Mondial, este însărcinat cu apărarea securităţii interne britanice. Principala sa sarcină este în prezent contracararea terorismului internaţional, deşi este în acelaşi timp şi o agenţie de contraspionaj.

Serviciul are circa 4.000 de angajaţi şi dă socoteală ministrului de Interne. "Secretarul de Interne şi MI5 au o relaţie de lucru puternică şi strânsă, iar afirmaţiile lipsite de fundament care sugerează contrariul sunt greşite şi împotriva interesului public", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.

"Secretarul de Interne primeşte aceleaşi informări zilnice de la serviciile secrete ca predecesorii săi. Nu îi sunt ascunse informaţii", a adăugat el, precizând că premierul Boris Johnson are încredere deplină în Priti Patel.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rusia încearcă să încline decisiv balanța puterii în Libia. Suspiciuni cu privire la dislocarea unui sistem S-400 (Foto)
Polonia și SUA vor semna acordul privind creșterea numărului de soldați americani cu prilejul vizitei lui Pompeo
Dogfight în SUA între un pilot de F-16 și un sistem de inteligență artificială
Violențe în Beirut. Protestatarii încearcă să pătrundă în Parlament. S-au tras focuri de armă și s-au folosit gaze lacrimogene (Video)
Rusia acuză Minskul de provocări după arestarea mercenarilor Wagner și compară Belarusul cu o țară din lumea a treia
'Platforma Crimeea'. Ucraina propune țărilor din regiunea Mării Negre cooperare pentru a contracara militarizarea rusă
China consideră 'barbare și grosiere' sancțiunile SUA impuse Hong Kongului
Erdogan contestă acordul maritim dintre Grecia şi Egipt şi anunţă reluarea activităţilor de foraj într-o zonă disputată din Mediterană
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro