Spitalul mobil de la Ana Aslan e operațional. Ciucă: Un efort asumat de militarii Armatei române
În contextul pandemiei de COVID-19, formațiunea medicală de tratament ROL 2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie și Geriatrie ”Ana Aslan” din Otopeni, a fost declarată operațională.
Spitalul mobil ridicat de Armata noastră a fost declarat operațional în prezența Președintelui României, Klaus Iohannis și a prim-ministrului Ludovic Orban. Au mai fost prezenți și ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, secretarul de stat Raed Arafat și șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, potrivit unui comunicat emis de MApN către DefesenRomania.
Foto: Ludovic Orban, premierul României, Klaus Iohannis, președintele României și Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, la spitalul militar mobil de la Ana Aslan. Sursă foto: Facebook Nicolae Ciucă
Pe pagina oficială de Facebook, Nicolae Ciucă a transmis un mesaj tuturor celor implicați în realizarea în timp record a facilității medicale.
Mesajul ministrului Nicolae Ciucă:
„Vreau să mulțumesc întregului personal angrenat în realizarea acestei facilități medicale. A fost un efort asumat de către militarii Armatei României. Aici aș vrea să încep cu personalul din Direcția Medicală, din Spitalul Militar Universitar București, care a reușit să pună laolaltă experiența acumulată în decursul anilor și să ridice o facilitate medicală prin care să asigurăm îngrijirea medicală pentru 160 de persoane.
Ceea ce doresc să subliniez este recunoștința și considerația personală a conducerii Ministerului Apărării Naționale, a Statului Major al Apărării, pentru tot ceea ce a însemnat efort, de aproximativ 10 zile, pentru tot ceea ce înseamnă profesia de medic militar. Pentru că, aici, nu este vorba numai de profesionalism și dăruire și este vorba de partea de spirit și sacrificiu militar specific instituției militare.
Le mulțumesc medicilor militari, personalului medical de specialitate și auxiliar și, de asemenea, doresc să mulțumesc Statului Major al Forțelor Terestre pentru implicarea pe care au avut-o în realizarea suportului logistic. Pentru că este important să menționăm că un spital militar mobil se bazează, 70-80%, pe o asigurare logistică coerentă, funcțională, în toate sferele logisticii.
De asemenea, cred că este foarte important să menționez personalul Direcției Medicale Militare care, de asemenea, s-a implicat în tot ceea ce a însemnat partea de coordonare și colaborare cu celelalte instituții, cu Departamentul pentru Situații de Urgență, cu managerii și personalul Spitalului Ana Aslan care ne găzduiește și care ne-a sprijinit foarte mult pentru a realiza toate aceste elemente de conectare la rețeaua de energie electrică, la rețeaua de apă și, desigur, primăriei și tuturor companiilor care s-au implicat în a ne sprijini să izbutim să finalizăm într-o perioadă atât de scurtă de timp.
Sigur că ne dorim să nu fie nevoie de această facilitate dar, în situația în care vom fi solicitați, vă rog să aveți încredere că medicii militari, împreună cu ceilalți militari din structurile de suport își vor face datoria până la capăt”.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News