Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

SRI organizează cel mai mare exercițiu de securitate cibernetică din România
08 oct 2018 / 16:15
Cel mai important exercițiu de securitate cibernetică din România, CyDEx18, se va desfășura în perioada 8-10 octombrie 2018, la Palatul Snagov, București.

La eveniment vor participa peste 90 de entități din mediul public, privat și academic, reunind peste 300 de experți în securitate cibernetică. CyDEx18 este organizat de Serviciul Român de Informaţii prin intermediul Centrului Național Cyberint (CNC), în parteneriat cu MApN, MAI, MAE, STS, SPP, SIE, ORNISS, CERT-RO și cu sprijinul Universității Politehnica din București, potrivit unui comunicat al Serviciului Român de Informații

Principalul obiectiv îl reprezintă exersarea capacităților de apărare în domeniul securității cibernetice și mecanismelor de intervenție rapidă în cazul unor amenințări la adresa infrastructurilor critice IT&C relevante pentru securitatea națională. De asemenea, este importantă și verificarea nivelului de expertiză tehnică al specialiștilor din cadrul entităților participante, în cazul unui incident cibernetic major la nivel național.

CyDEx18 este singurul exercițiu național de tip hands–on (axat pe componenta practică), particularitate ce îi conferă un grad ridicat de complexitate și un nivel avansat de realism. Simulările complexe se vor derula într-un poligon de securitate cibernetică creat și personalizat special pentru acest exercițiu de specialiștii SRI din cadrul Centrului Național Cyberint.

Față de ediția din 2017, anul acesta vor exista mai multe scenarii, cu grad ridicat de realism, propuse atât de entități din mediul public cât și din cel privat: SRI, SPP, MApN, CERT–RO, UNICREDIT și ENEVO GROUP. Scenariile vor provoca jucătorii să descopere și să analizeze aplicații malware cu un grad ridicat de complexitate și să investigheze diverse tipuri de atacuri simulate.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Generalul David Goldfein: SUA nu dispun de fonduri suficiente pentru dezvoltarea de noi arme nucleare
Washingtonul ordonă confiscarea a patru petroliere iraniene destinate Venezuelei
SUA sprijină forțele navale ale Ucrainei cu nave Mark VI
Un tribunal opreşte misiunea militarilor Statelor Unite în Columbia
Expert rus: Japonia acționează precum Ucraina în Est în ceea ce privește teritoriile rusești
PESCO | Racheta MMP a MBDA a fost selectată în proiectul UE de dezvoltare a sistemului Beyond-Line-Of-Sight
Guvernul francez condus de Edouard Philippe a demisionat
Pentagonul denunţă exerciţiile militare chineze în Marea Chinei de Sud
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro