Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Statele Unite: Un mecanic de locomotivă a deraiat intenţionat trenul vrând să distrugă nava spital USNS Mercy (Video)
02 apr, 11:51
Un mecanic a condus în mod intenționat cu mare viteză o locomotivă pe o cale ferată aflată în apropierea portului Los Angeles, deoarece i s-a părut suspectă prezența navei spital USNS Mercy , adusă în port, în cursul acestei săptămâni, pentru a contribui la descongestionarea spitalelor confruntate cu un aflux de bolnavi infectaţi cu noul coronavirus.

Locomotiva a trecut printr-o serie de bariere și garduri, până s-a oprit la mai mult de metri 250 de metri de nava spital USNS Mercy, menționează Departamentul de Justiție al SUA într-un comunicat, citat de NavyTimes.com.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Eduardo Moreno, mecanicul locomotivei, în vârstă de 44 de ani, a recunoscut și ulterior a fost acuzat în fața oamenilor legii că a deraiat intenționat trenul în apropierea navei. Acesta a mai spus că prezenţa navei îi era suspectă și a crezut că are cu totul alt scopt de cât cel comunicat în mod oficial, acela de a veni în sprijinul spitalelor din Los Angeles care preiau cazuri ale unor presoane infectate cu COVID-19.

Moreno a declarat că a acționat singur și nu a planificat în prealabil tentativa de distrugere a navei. În urma declaraţiilor oferite agenţilor FBI, Moreno a declarat că „a făcut-o din dorința de "a trezi" oamenii la realitate".

Phillip Sanfield, purtătorul de cuvânt al Portului din Los Angeles, a declarat că, pentru a ajuge in apropierea navei Mercy, mecanicul locomotivei ,,Ar fi trebuit să treacă câteva sute de metri printr-o parcare și să traverseze un canal''.

Mecanicul nu era un angajat al portului, dar se pare că lucra pentru Pacific Harbour Line Inc., o companie feroviara care gestionează marfă în portul din Los Angeles, a spus Sanfield.

Nava Mercy a ajuns în port săptămâna aceasta pentru a trata pacienții non-coronavirus, astfel ajutând la ușurarea sarcinii spitalelor locale care se confruntă cu cazuri de COVID-19.

Moreno a fost arestat de un ofițer care a fost martorul accidentului și l-a prins în timp ce a fugit de la locul faptei. FBI și Poliția Portului din Los Angeles conduc acum ancheta.

O altă navă-spital militară cu 1.000 de paturi, USNS Comfort, a sosit luni în portul New York. Ambele nave spital - USNS Mercy (T-AH-19) și USNS Comfort (T-AH-20) - sunt echipate cu personal medical și echipamente necesare pentru a ajuta la primirea bolnavilor ce vor necesita terapie intensivă pentru afecţiuni fără legătură cu COVID-19. Scopul acestor nave este să ridice presiunea de pe spitalele din New York care se confruntă cu o criză uriașă în bătălia cu noul coronavirus.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rheinmetall a testat, într-un poligon din Ungaria, un vehiculul de luptă Lynx KF41 (Foto/Video)
Plan pe 15 ani pentru modernizarea Forţelor Armate Elene| Principalul obiectiv, achiziţionarea de avioane F-35
EXCLUSIV
Un sistem S-300 a dat chix în timpul unui exercitiu militar (Foto/Video). Propaganda rusă a muşamalizat incidentul
Două F-16 românești au efectuat misiuni cu două bombardiere americane B-52
 Totul despre exercițiul rusesc de nivel strategic “Caucaz-2020” (Ziua 4)
Două bombardiere strategice rusești Tu-160 au efectuat un nou zbor în interiorul granițelor Republicii Belarus
Aleksandr Lukaşenko, marioneta lui Putin, susţine că nu este interesat să fie recunoscut ca preşedinte de Occident 
Diplomați ruși, acuzați de spionaj militar, expulzați din Bulgaria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro