Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Statul Major al Apărării va continua accelerarea procesului de consolidare a capacităţii operaţionale a Armatei României
19 feb, 18:05
Statul Major al Apărării va continua, în anul 2020, accelerarea procesului de consolidare a capacităţii operaţionale a Armatei României pentru asigurarea îndeplinirii misiunilor, conform domeniilor de competenţă, în concordanţă cu cerinţele la nivel naţional şi aliat şi în cooperare cu partenerii strategici, a declarat miercuri şeful SMAp, general-locotenent Daniel Petrescu.
Pensie de urmaş pentru copiii militarilor căzuţi la datorie

Potrivit unui comunicat de presă, acesta a condus miercuri şedinţa de autoevaluare a activităţii Statului Major al Apărării pe anul 2019, context în care i-a prezentat ministrului Nicolae Ciucă modul de îndeplinire a obiectivelor generale şi specifice stabilite pentru anul trecut, care au avut un caracter multidisciplinar, îndeplinirea lor presupunând un efort colaborativ la nivelul întregii structuri a SMAp.

"Pentru anul 2020, Statul Major al Apărării va continua accelerarea procesului de consolidare a capacităţii operaţionale a Armatei României pentru asigurarea îndeplinirii misiunilor, conform domeniilor de competenţă, în concordanţă cu cerinţele la nivel naţional şi aliat şi în cooperare cu partenerii strategici", a precizat şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu.

Conform MApN, în anul 2019 Armata României a participat la 131 de exerciţii multinaţionale (47 pe teritoriul naţional şi 84 în afara graniţelor), din care 78 de exerciţii NATO şi de parteneriat, cu un număr aproximativ de 17.500 militari şi peste 4.000 de mijloace tehnice şi echipamente.

Exerciţiul SABER GUARDIAN 19 a reprezentat cel mai mare exerciţiu multinaţional desfăşurat pe teritoriul României în anul 2019, reunind aproximativ 13.400 de militari şi 3.550 de mijloace tehnice. Exerciţiul a reliefat determinarea şi capacitatea de reacţie ale NATO pe flancul de sud-est al Alianţei, a precizat MApN.

Vezi și: Exercițiul Saber 19 a întărit colabrarea în cadrul Brigăzii Multinaționale Devil

Ştiri Recomandate

Militari din Batalionul CIMIC distribuie ajutoare pentru vârstnicii din Suceava şi din zone izolate
Secretarul General al NATO: România, ca toți Aliații, şi-a mobilizat forțele pentru a combate pandemia de coronavirus
Ucraina a efectuat un nou test cu racheta Vilkha-M (Video)
Lockheed Martin a început producţia avioanelor F-16 Block 70 pentru Bulgaria
Heiko Maas: NATO trebuie să combată valul de dezinformări legate de pandemie
Coronavirus | Căpitanul portavionului Theodore Roosevelt, demis în urma solicitării evacuării navei
Imagini din timpul transportului cu echipamente medical din Rusia către Statele Unite, sursă foto: Twitter
EXCLUSIV
Cum minte propaganda rusă în criza COVID-19: Rusia a trimis 'ajutor umanitar' în SUA
Rezerviștii români se oferă voluntari în lupta cu noul coronavirus