Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA îndeamnă și celelalte state arabe să recunoască Israelul, după decizia istorică a EAU, Bahreinului și Marocului
17 sep, 17:22
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a lansat vineri un apel ca şi alte state arabe să recunoască Israelul, îndemn venit la marcarea unui an de la acordurile de normalizare a relaţiilor între mai multe ţări arabe şi statul evreu, transmite Agerpres, care citează AFP.
Sursă Foto: Israel Defense Forces - IDF Official

'Încurajăm ca mai multe ţări să urmeze calea Emiratelor, Bahreinului şi Marocului', a declarat Blinken într-o reuniune virtuală cu omologii săi din aceste trei state.

'Vrem să lărgim cercul diplomaţiei paşnice. Este în interesul ţărilor din regiune şi al lumii ca Israelul să fie tratat ca toate celelalte state', a subliniat el.

La 15 septembrie 2020, Emiratele Arabe Unite şi Bahrein au devenit primele state din Golf care şi-au normalizat oficial relaţiile cu Israel, sub egida preşedintelui american de atunci, Donald Trump, fiind urmate de Maroc şi Sudan.

După instalarea sa, administraţia democrată a preşedintelui Joe Biden, deşi dornică să arate o ruptură de epoca Trump, a declarat că aprobă aceste 'acorduri Abraham', considerate unul din principalele succese diplomatice ale guvernării republicane anterioare.

'Această administraţie va continua să dezvolte eforturile încununate de succes ale administraţiei precedente, pentru a face să avanseze normalizarea', a dat asigurări Antony Blinken.

Ministrul israelian de externe, Yair Lapid, a anunţat că se va deplasa în Bahrein spre sfârşitul lunii, în prima vizită în această ţară a unui şef al diplomaţiei israeliene.

'Acest club al acordurilor Abraham este deschis unor noi membri', a afirmat el.

'Unul din obiectivele noastre comune este să facem astfel încât alte state să urmeze exemplul nostru şi să ni se alăture în aceste acorduri şi în această nouă eră de cooperare şi de prietenie', a mai spus ministrul israelian.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Raport OSCE: Forţele ruse de ocupaţie din Ucraina îşi maschează prezenţa. Mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro