Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
SUA investește aproape 300 de milioane de dolari în Profet
10 iul 2019 / 19:57
Departamentul Apărării al Statelor Unite a contractat General Dynamics pentru producerea sistemelor de culegere și analiză a informațiilor, Prophet (Profetul).
Sistemul Prophet Tactic General Dynamics

Contractul comandat și anunțat marți are o valoare de peste 296 milioane dolari și asigură producția de sisteme de Prophet îmbunătățite. Departamentul Apărării a anunțat  că locațiile de lucru și finanțarea vor fi determinate cu fiecare comandă, cu o dată estimată de finalizare în 15 iunie 2020.

Site-ul web al General Dynamics a spus că "Profetul" este o stație de lucru atât pentru infanterie cât și pentru blindate culegând informații din câmpul de luptă, de 24/24 de ore, în timp real fiind o brigadă de certetare/supraveghere.

Prophet - Tactic. Informațiile sunt colectate și procesate pentru a fi folosite de comandanții tactici pentru a gestiona mai bine câmpul de luptă. Oferă inteligență acționabilă, înțelegere situațională și oferă model de protecție împotriva forței. Este interoperabil în cadrul unității globale de informații privind semnalele, datele colectate și transmise către baze de date comune pentru accesul la comunitatea de informații. Mobilitatea tactică a lui Prophet permite unităților sprijinite să se repoziționeze cu ușurință iar capacitatea de colectare a datelor de pe câmpul de luptă creează posibile scenarii în evoluție.

Prophet - Enhanced.  Este un sistem modular independent de platformă, care va permite integrarea ușoară pe un vehicul. Prophet Enhanced susține operațiile staționare, în mișcare (mobile) și comunicațiile. Prophet Enhanced are o capabilitate de bandă largă dincolo de linia de vizibilitate, care se bazează pe actuala arhitectură de proiectare a managerului de proiect Warfighter Information-Tactical (WIN-T). Această capacitate permite sistemului să funcționeze la o distanță extinsă și să efectueze operații distribuite.

Vezi și: SUA planifică o patrulă militară în apele din Iran și Yemen alături de aliați

Ştiri Recomandate

SUA confirmă: 'Un test nuclear ar putea avea loc în următoarele luni'. Avertisment pentru Rusia și China
F-35: Flota Norvegiei, din ce în ce mai puternică. Încă trei aeronave au aterizat în țara scandinavă
Igor Dodon, Președintele R. Moldova și Ion Chicu, premierul moldovean. Sursă foto: Guvernul Republicii Moldova
EXCLUSIV
Morari: Un consilier al premierului Chicu mi-a dat de înțeles că urmează tăvălugul
O nouă ofensivă împotriva lui Haftar? Expert militar: „Turcia a decis să meargă până la capăt”
Rusia dezvoltă un nou vehicul blindat, Mars-2000
OMS nu pierde timpul după decizia lui Trump. Fundație proprie pentru a atrage fonduri private
Angela Merkel și premierul Ludovic Orban au purtat discuții cu caracter strategic și economic
Violențe la Hong Kong, sute de arestări. Pompeo: Hong Kong-ul nu mai are o mare autonomie față de China