Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

SUA invită aliații NATO să cheltuiască mai mult pentru securitate
26 iun, 15:17
Ministrul Apărării al SUA, Mark Esper, a reiterat vineri apelul american către aliații NATO să cheltuiască 2% din PIB-ul lor în securitate și apărare.

"Vom discuta totul, de la Afganistan până la răspunsul COVID, la problemele importante. De asemenea, înseamnă îmbunătățirea pregătirii NATO și continuarea îndemnării tuturor aliaților noștri să își îndeplinească obiectivul de 2% din PIB ”, a declarat Esper într-o conferință de presă cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Bruxelles.

"Am avansat o distanță bună în ultimii ani, dar trebuie să facem multe altele pentru a ne asigura securitatea colectivă”, a adăugat el.

Stoltenberg, la rândul său, a spus: „Avem multe probleme de discutat. Pregătirile noastre sunt pe calea cea bună pentru a face față unui posibil al doilea val de COVID-19”, transmite Anadolu.

"Țările noastre trebuie să continue să investească pentru a se menține puternice. Și asigurați-vă că această criză de sănătate nu se transformă într-o criză de securitate. Pentru că provocările de securitate cu care ne-am confruntat înainte de pandemie nu au dispărut”, a adăugat el.

Stoltenberg a declarat că vor discuta despre noile rachete ale Rusiei, includerea Chinei la controlul global al armelor și despre Afganistan.

„Salutăm discuțiile dintre Statele Unite și Rusia privind controlul armelor. Și suntem de acord că, în calitate de putere globală în creștere, este timpul pentru China să ia parte la controlul global al armelor”, a spus el.

În cadrul discuțiilor despre Afganistan, Jens Stoltenberg a spus că "NATO va continua să ne ajusteze prezența în sprijinul procesului de pace. Acest lucru se va realiza în strânsă coordonare cu Aliații și partenerii".

Citește și: Libia: Franţa, Italia şi Germania cer încetarea tuturor ingerinţelor străine

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ungaria achiziționează rachete AMRAAM pentru Gripen. Cea mai mare achiziție din istoria cooperării militare dintre Ungaria și SUA
Pompeo spune că situația actuală nu e 'Războiul Rece 2.0', dar 'problema China' e în unele privințe mult mai dificilă
David și Goliat: China vs. Taiwan, în bătălia pentru 'o singură Chină'
Ministerul rus al Apărării va încheia un nou contract pentru achiziționarea de avioane Su-35S
Lupta Poliției Române cu clanurile interlope. Iohannis spune că lupta e 'una de durată'
Brigadă Stryker a SUA, în zona Mării Neage pentru descurajarea unei eventuale acțiuni a Rusiei
Preşedintele Iranului ameninţă că vor exista consecinţe dacă embargoul asupra armelor va fi prelungit
O dronă turcă a ucis doi înalți oficiali irakieni
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro