Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

SUA mențin ridicat nivelul de monitorizare a prezenței ruse în Marea Neagră
31 iul 2020 / 11:48
Deși exercițiul internațional “Sea Breeze 2020” s-a încheiat în urmă cu aproape o săptămână, SUA continuă să mențină un ritm ridicat de monitorizare a activităților militare ruse în Marea Neagră.
 avion american de cerctare P-8A Poseidon

Astfel, ieri 30 iulie, în zona Mării Negre s-au desfășurat simultan două misiuni de cercetare aeriană și o misiune de realimentare în aer, la care au participat trei aeronave americane.

Prima misiune de cercetare a fost executată cu o aeronavă de cercetare radioelectronică Boeing R-135W Rivet Joint, din cadrul US Air Force, cu numărul de bord 62-4125. Aceasta a decolat de la Baza Aeriană Mildenholl din Marea Britanie și a evoluat spre Marea Neagră prin spațiul aerian al României. Aeronava a desfășurat acțiuni similare în cursul acestei luni, pe 01,14, 21 și 24 iulie. Cealaltă misiune de cercetare a fost executată cu o aeronavă de patrulare antisubmarin Boeing P-8A Poseidon, din cadrul Forțelor Navale ale SUA, cu numărul de bord 168760. Aceasta a decolat de la Baza Aeriană Sigonella din Sicilia și a evoluat spre Marea Neagră prin spațiul aerian al Bulgariei. Aeronava a desfășurat acțiuni similare și pe 24 iulie, după ce pe 01 și 14 iulie la activități participase avionul Poseidon cu numărul de înregistrare P-8 NOREG.

2. -imagine fara descriere- (radare_66013100.jpeg)

Misiunea de realimentare în aer a fost asigurată de aeronava-cisternă KC-135R (62-3551), care, de asemenea, a decolat de la Baza Aeriană Mildenholl din Marea Britanie și a traversat spațiul aerian al României.

De cealaltă parte, Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse a informat că, pe 30 iulie, un avion rusesc de vânătoare de tip Su-27 din compunerea forțelor de serviciu pentru apărarea antiaeriană ale Regiunii Militare Sud a interceptat două avioane militare ale SUA deasupra Mării Negre.

“Echipajul avionului rusesc s-a apropiat la o distanță sigură de obiectele aeriene, pe care le-a identificat ca fiind un avion de cercetare strategică RC-135 și un avion de patrulare navală P-8A Poseidon”, au declarat reprezentanții centrului în comunicatul oficial. De asemenea, în comunicat se mai precizează că “avioanele de cercetare americane nu au încălcat granița de stat a Federației Ruse” și că zborul avionului Su-27 s-a efectuat în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian.

Foarte probabil, SUA vor menține acest ritm de monitorizare a activităților din Marea Neagră până la finalizarea exercitiului strategic “Cauzaz 2020” pe care Federația Rusă îl va desfășura în luna septembrie și la care Ucraina a programat în oglindă exercițiul de comandament și de stat major de nivel strategic “Efort întrunit 2020”. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

EXCLUSIV
România deține cel mai performant avion de calibrare a echipamentelor de radionavigație
Un nou lot de ajutor militar american pentru Ucraina
Materiale sanitare din Qatar aduse cu o aeronavă militară
Pentagonul include Israelul în Comandamentul său militar pentru Orientul Mijlociu
Iranul a început desfășurarea exercițiului militar "Marele Profet-15"
Franţa, Marea Britanie şi Germania cer Iranului să renunţe imediat la producerea de uraniu metalic
Prin retragerea Moscovei din "Cer deschis" NATO pierde o sursă de informare asupra forţelor militare ale Rusiei
Cândva România construia camioane militare DAC. Roman SA, o umbră a fabricii de altădată, speră la un contract din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro