Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA și India “au spart gheața“ în dezvoltarea în comun a tehnologiilor din domeniul apărării
Statele Unite și India au semnat un acord privind dezvoltarea în comun a vehiculelor aeriene fără pilot lansate din aer, potrivit informațiilor furnizate de Forțele Aeriene ale SUA.

Acordul este primul proiect planificat în cadrul Inițiativei de tehnologie și comerț pentru apărare (DTTI) adoptate de SUA și India pentru a promova schimbul de tehnologie, cooperarea în cercetare și dezvoltarea în comun a sistemelor din domeniul apărării.

"Acest acord de dezvoltare menține activ statutul Indiei de partener major în domeniul apărării și se bazează pe cooperarea noastră puternică în acest domeniu", a declarat într-un comunicat reprezentantul Forțelor Aeriene ale SUA, Kelli L. Seybol, subliniind că SUA și India împărtășesc o viziune comună privind libertatea și deschiderea regiunii Indo-Pacific.

Proiectul pentru dezvoltarea de vehicule aeriene fără pilot lansate din aer, în valoare de 22 de milioane de dolar, reprezintă cea mai mare colaborare în domeniul apărării și cercetării dintre Statele Unite și India.

Proiectul include cercetare și dezvoltare de UAV-uri, avionică, capacitate de încărcare, propulsie și sisteme de lansare și va fi realizat între Laboratorul de cercetare al Forțelor Aeriene din SUA și Organizația de cercetare și dezvoltare a apărării din India.

G Ad:

Anunțul semnării acordului vine după cel de-al cincilea dialog intercesional SUA-India, purtat pe 01 septembrie, care a acoperit parteneriatul strategic privind clima, sănătatea publică, apărarea, comerțul, tehnologia și aspecte de guvernare.

"Scopul principal al DTTI este de a promova schimbul tehnologic colaborativ și a crea oportunități de producție și dezvoltare în comun a viitoarelor tehnologii pentru forțele militare indiene și americane", a precizat la rândul său Ministerul Apărării din India.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata americană se pregătește pentru realizarea unei „autostrăzi spațiale”, cu opriri la boxe
Un satelit militar de spionaj al Rusei, recent lansat, a eșuat și s-a prăbușit de pe orbită (Video)
Armata britanică deține o structură specială secretă destinată „războiului economic”
România, armament din SUA sau Europa? Dungaciu: Armata rusă, cu războaie și victorii în spate, nu ar putea fi învinsă singură de UE
Ultimatum pentru R. Moldova. Gigantul rus Gazprom sistează de la 1 decembrie livrările de gaze către Chișinău
Șoigu, derapaj: NATO e tot mai aproape de granițele Rusiei. Germania ar trebui să știe cum s-a sfârșit ceva similar pentru ea
Ministrul polonez al apărării: 7.500 de militari la granița polono-belarusă
Viktor Orban acuză UE și SUA că se implică pentru ca acesta să piardă alegerile în Ungaria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro