Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA sprijină forțele navale ale Ucrainei cu nave Mark VI
03 iul 2020 / 12:25
În urma unui incident care a avut loc în decembrie 2018 la întrarea în Marea Azov între Rusia și forțele ucrainene, Statele Unite și-au intensificat asistența pentru forțele navale ale Ucrainei.

Strâmtoarea Kerci a devenit un punct fierbinte atunci când navele rusești au izbit un remorcher ucrainean și au deschis focul asupra a două nave militare care îl însoțeau în timp ce traversa strâmtoarea. În urma incidentului, 24 de marinari ucraineni, împreună cu cele trei nave ale acestora, au fost sechestrate de Rusia. Atât marinarii, cât și navele au fost readuse în Ucraina toamna trecută după intense negocieri.

În iunie, Departamentul de Stat al SUA a anunțat că a aprobat vânzarea către Ucraina a 16 nave de patrulare Mark VI. Acest gen de nave se află în dotarea US Navy Riverines. Versiunea din SUA are două sisteme de arme MK 50 de calibru 50 mm, operate de la distanță, două sisteme de arme MK 38 Mod 2 calibru 25 mm, operate de la distanță, un sistem optic avansat și alte două mitraliere de calibru 50 mm.

Acordul este în valoare de aproximativ 600 de milioane de dolari. Conform Defense News vânzarea include 32 de sisteme MSI Seahawk A2, 20 sisteme radar electro-optice / infraroșu sau FLIR; 16 sisteme de identificare, 40 de tunuri MK44 30mm și echipamente de comunicare și suport nespecificate.

Citește și: Incidentul din Strâmtoarea Kerci: Marinarii ucraineni capturați de Rusia, rămân încă trei luni în arest

G Ad:

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Distrugătorul american USS Laboon a vizitat portul Constanța
Racheta turcă anti-navă ATMACA a trecut testul final. Turcii au scufundat în Marea Neagră o navă de luptă (Video)
F-35 pentru România din 2030? Până atunci, urmează decizia pentru încă două escadrile de F-16
Rusia își exprimă indignarea după testarea portavionului american USS Gerald Ford în largul coastei Florida
Lăsați în urmă de frică. Cel puțin 21 de luptători afgani ai forțelor speciale au fost măcelăriți după ce sprijinul terestru și aerian a eșuat
Rusia consideră că Washingtonul va continua politica de îngrădire, chiar şi după summitul Biden-Putin
Vizită istorică: Ministrul de Externe al Israelului va vizita Emiratele Arabe Unite
Pentru producția propriului avion de luptă de generaţia a V-a, Turcia construiește al doilea cel mai mare tunel aerodinamic din Europa
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro