Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA vor o prezență îndelungată în România: Investiții de 152 de milioane de dolari la Câmpia Turzii. Urmează F-35?
18 mai, 08:42
US Air Force a anunțat o investiție masivă în Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la Câmpia Turzii, pe care americanii o consideră un punct strategic esențial în regiune. 
Un F-22 Raptor, în timpul unui antrenament la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii. Sursă foto: MApN

Potrivit unui comunicat al US Air Force, valoarea investițiilor se va ridica la 152 de milioane de dolari. Americanii vor efectua 15 lucrări de modernizare care vor viza infrastructura bazei aeriene.

Sursa citată anunță că modernizările au ca scop consolidarea prezenței îndelungate a US Air Force în țara noastră.

 

SUA pun bazele unei prezențe îndelungate a US Air Force în România

 

G Ad:

Aceste lucrări pun bazele unei prezențe îndelungate a US Air Force în România. Câmpia Turzii este o locație strategică care are nevoie de infrastructură modernă pentru asigurarea unei mai bune mobilități a misiunilor aeriene și pentru a oferi facilități de unde US Air Force poate da un răspuns rapid împotriva oricărei amenințări de securitate din regiune”, se arată în comunicatul americanilor.

Banii vor fi alocați prin programul European Deterrence Initiative.

US Air Force anunță că în perioada acestui an, între lunile mai și august, vor fi demarate patru proiecte de modernizare la Câmpia Turzii. Americanii vor cheltui 30 de milioane de dolari pentru modernizarea pistelor, încă 32 de milioane de dolari pentru construirea unui depozit de combustibil modern, 68 de milioane de dolari pentru construirea altor depozite și hangare. Un alt contract de peste 14 milioane de dolari vizează lucrări de infrastructură.

Modernizarea bazei va include și un nou depozit de muniții, investiție care se va ridica la aproximativ 1.7 milioane de dolari, dar și un centru de comandă pentru operațiunile aeriene în care se vor investi mai mult de 2 milioane de dolari.

Potrivit sursei citate, lucrările vor demara chiar din această lună. Ca urmare a modernizărilor vor, la Câmpia Turzii vor putea opera inclusiv avioane precum C-5 Galaxy și C-17 Globemaster. Comunicatul US Air Force precizează că noile hangare vor servi și avioanelor de vânătoare.

Americanii vor efectua rotații ale aeronavelor de luptă, ca parte a unei misiuni de descurajare a agresiunii Federației Ruse.

 

De-a lungul timpului americanii au dislocat la Câmpia Turzii inclusiv F-22 Raptor. Urmează F-35?

 

Deși US Air Force nu precizează nimic despre tipurile avioanelor de vânătoare, nu e deloc exclusă dislocarea F-35 la Câmpia Turzii, în viitorul apropiat. Și nu ar fi prima dată când aeronavele de generația a V-a ajung la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la Câmpia Turzii.

În 2018  două avioane F-22 Raptor aparținând Escadrilei 95 de Vânătoare, Unitatea 325 de Vânătoare, de la Baza Aeriană Tyndall din Florida au ajuns la Câmpia Turzii. Atunci, aeroanvele F-22 au efectuat zboruri de antrenament cu avioanele F-15 americane care erau dislocate temporar la Câmpia Turzii, dar și cu avioanele F-16 ale Forțelor Aeriene Române.

 La baza de la Câmpia Turzii americanii au dislocat de-a lungul timpului și avioane F-15, F-16 sau F-22 Raptor.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Racheta turcă anti-navă ATMACA a trecut testul final. Turcii au scufundat în Marea Neagră o navă de luptă (Video)
F-35 pentru România din 2030? Până atunci, urmează decizia pentru încă două escadrile de F-16
Rusia își exprimă indignarea după testarea portavionului american USS Gerald Ford în largul coastei Florida
Pentru producția propriului avion de luptă de generaţia a V-a, Turcia construiește al doilea cel mai mare tunel aerodinamic din Europa
Pentru prima dată în istorie, Rusia a desfășurat exerciții în centrul Oceanului Pacific, pentru contracararea forțelor americane
Pragmatism în înzestrarea trupelor. Spania menține în serviciu sistemele Hawk și participă la programele comune de apărarea antiaeriană
Noul președinte utraconservator al Iranului nu are nicio intenție să negocieze cu Biden și cere SUA să ridice toate sancțiunile
Zbigniew Rau: Dronele fabricate în Turcia vor consolida capacitate de luptă a armatei poloneze
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro