Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Submarinul nuclear USS Olympia a ajuns în portul Pearl Harbor unde va fi dezafectat după 35 de ani de activitate
10 sep, 14:49
Submarinul nuclear Olympia (SSN 717) din clasa Los Angeles a revenit în portul său de origine Pearl Harbor unde, după 35 de ani de activitate, va fi dezafectat, transmite defenceblog.

USS Olympia a desfășurat, timp de șapte luni o misiune de securitate maritimă, în jurul Globului, împreună cu aliați și parteneri.

„Pentru toți cei de la bord, a fost prima dată când am finalizat o navigare în jurul Pământului. Aceasta a fost și prima noastră desfășurare în cadrul flotei a 5-a și a 6-a. Ne pregăteam de această desfășurare de luni de zile și a fost minunat să văd marinarii punându-și abilitățile și cunoștințele la încercare. Deviza noastră este „facem lucruri dificile cu excelență, forță și onoare” și asta este exact ceea ce au făcut navigatorii noștri”, a declarat Benjamin Selph, comandantul USS Olympia.

„În timpul desfășurării sale USS Olympia a vizitat Gibraltarul pentru a încuraja și susține relațiile cu Marina Regală”, a declarat Cmdr. Benjamin Selph, comandantul submarinului. 

În timpul desfășurării, 35 de marinari și-au câștigat calificarea de expert în luptă submarină, iar 29 de marinari au obținut calificări de supervizori.

"Olympia și-a finalizat ultima misiune după 35 de ani de serviciu, navigând în jurul Globului timp de șapte luni, începând de la Oahu, Hawaii, tranzitând Canalul Panama, Strâmtoarea Gibraltar și Canalul Suez", a spus Selph. „Navigarea în întreaga lume în cel mai vechi submarin de atac rapid din clasa Los Angeles, alimentat cu energie nucleară, este o dovadă a durabilității submarinului, dar și a tenacității comandantului de a „lupta” cu spiritul echipajului”, a mai spus Cmdr. Benjamin Selph.

Submarinul USS Olympia a fost lansat la apă pe 17 noiembrie 1984.

Vezi și: Un nou distrugător a intrat în înzestrarea Marinei Americane

Ştiri Recomandate

Portavionul Prince of Wales al Royal Navy a fost lansat la apă
Iranul ameninţă să transforme într-un ''câmp de luptă'' orice ţară care îl atacă
Parlamentul ucrainean a adoptat o lege cu privire la elaborarea unui plan de apărare în caz de agresiune sau conflict armat
Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari