Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Submarinul nuclear USS Olympia a ajuns în portul Pearl Harbor unde va fi dezafectat după 35 de ani de activitate
10 sep 2019 / 14:49
Submarinul nuclear Olympia (SSN 717) din clasa Los Angeles a revenit în portul său de origine Pearl Harbor unde, după 35 de ani de activitate, va fi dezafectat, transmite defenceblog.

USS Olympia a desfășurat, timp de șapte luni o misiune de securitate maritimă, în jurul Globului, împreună cu aliați și parteneri.

„Pentru toți cei de la bord, a fost prima dată când am finalizat o navigare în jurul Pământului. Aceasta a fost și prima noastră desfășurare în cadrul flotei a 5-a și a 6-a. Ne pregăteam de această desfășurare de luni de zile și a fost minunat să văd marinarii punându-și abilitățile și cunoștințele la încercare. Deviza noastră este „facem lucruri dificile cu excelență, forță și onoare” și asta este exact ceea ce au făcut navigatorii noștri”, a declarat Benjamin Selph, comandantul USS Olympia.

„În timpul desfășurării sale USS Olympia a vizitat Gibraltarul pentru a încuraja și susține relațiile cu Marina Regală”, a declarat Cmdr. Benjamin Selph, comandantul submarinului. 

În timpul desfășurării, 35 de marinari și-au câștigat calificarea de expert în luptă submarină, iar 29 de marinari au obținut calificări de supervizori.

"Olympia și-a finalizat ultima misiune după 35 de ani de serviciu, navigând în jurul Globului timp de șapte luni, începând de la Oahu, Hawaii, tranzitând Canalul Panama, Strâmtoarea Gibraltar și Canalul Suez", a spus Selph. „Navigarea în întreaga lume în cel mai vechi submarin de atac rapid din clasa Los Angeles, alimentat cu energie nucleară, este o dovadă a durabilității submarinului, dar și a tenacității comandantului de a „lupta” cu spiritul echipajului”, a mai spus Cmdr. Benjamin Selph.

Submarinul USS Olympia a fost lansat la apă pe 17 noiembrie 1984.

Vezi și: Un nou distrugător a intrat în înzestrarea Marinei Americane

Ştiri Recomandate

Militarii români din detaşamentul Carpathian Pumas au intervenit pentru a sprijini Forţele Armate Maliene
Rebelii houthi din Yemen au doborât un avion militar Saudit (Video)
Emmanuel Macron: Rusia va continua să încerce să destabilizeze democraţiile occidentale
EXCLUSIV
Dialogurile unui președinte american
Războiul din Siria: Donald Trump a cerut Rusiei să înceteze să susţină atrocităţile regimului Assad
Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au bombardat mai multe ținte în Yemen
Nou sistem de doborâre a dronelor, Drone Dome-L a fost testat în Israel
Rachetele antitanc Javelin ar putea fi fabricate și în India