Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Submarinul rusesc Rostov pe Don a desfășurat activități de pregătire pentru luptă în Marea Neagră
19 iul 2019 / 18:30
Submarinul Rostov pe Don al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a revenit în punctul de dislocare permanentă, după îndeplinirea unui complex de activități de pregătire pentru luptă în poligoane maritime din Marea Neagră, potrivit unui comunicat al serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Pe timpul ieșirii pe mare, echipajul submarinului a executat exerciții comune cu navele antisubmarin și cu sistemele de coastă de urmărire a situației aeriene și de la suprafața apei, precizează remnmilitaryblog.com.

De asemenea, în timpul exercițiului, echipajul submarinului a efectuat urcarea la suprafață, a stabilit comunicațiile cu conducerea FRMN și a primit un semnal de întrebuințare a complexului de rachete asupra unor ținte maritime și de coastă ale adversarului condițional.

După sosirea în punctul de dislocare permanentă, echipajul submarinului Rostov pe Don a trecut la desfășurarea activităților zilnice.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinul Rostov pe Don este unul din cele șase submarine Proiect 636.3 ale FRMN, purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr.

În prezent, patru dintre aceste submarine, Novorossiysk, Rostov pe Don, Veliky Novgorod și Kolpino, se află în Marea Neagră, la Sevastopol și Novorossiysk, iar celelalte două, Stary Oskol și Krasnodar, se află în portul sirian Tartus, de unde îndeplinesc misiuni în Marea Mediterană.

Ştiri Recomandate

România, prima reacție după ce Zelenski a spus că ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români”
Avionul Su-57 a pierdut bătălia aeriană cu F-22 și F-35. Superioritatea aeriană americană îşi spune cuvântul
Rusia continuă să-și consolideze legăturile cu Republica Laos. Moscova a livrat un lot de tancuri T-72B1
Ministrul de externe ale Turciei a făcut apel la extinderea NATO şi la primirea Georgiei în Alianţa Nord-Atlantică
Mentenanța elicopterelor Armatei Bulgariei, efectuată de Airbus în România
UE pune bazele Armatei europene și anunță capabilități militare complementare cu NATO, dar diferite
Noi imagini cu Next Generation Squad Weapon
Declarație șoc a unui important general rus: Sistemele de apărare rusești împotriva rachetelor nu pot respinge un atac masiv