Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tanc rusesc T-90, fotografiat pe un trailer în SUA
12 feb, 10:06
Pe forumurile de discuții militare din SUA au apărut imagini cu ceea ce pare a fi un tanc rusesc T-90 în timp ce este transportat pe un trailer spre o destinașie necunoscută, transmite defence blog.

Într-un grup de Facebook axat pe discuții despre „vehicule militare rusești”, un utilizator a distribuit imagini cu un camion care transporta un tanc. Vehiculul blindat seamănă după dimensiune și design cu T-90, un tanc de luptă rusesc din generația a treia care a intrat în serviciu în 1993.

Sursa menționată, care citează experți din domeniul apărării, încearcă să explice interesanta fotografie. Potrivit acestora, cel mai probabil ar fi vorba despre un kit special prin care US Army a dat unui tanc T-72 înfățișarea unui T-90 pentru a transpune exercițiilor în care trupele americane sunt implicate, un mediu cât mai real.

 

Despre tancul rusesc T-90

 

T-90, tanc din generația a treia, a intrat în serviciu la începutul anilor 1990. Este în prezent cel mai modern tanc aflat în dotarea Forțelor Ruse.

În varianta de export, T-90S, tancul a fost vândut, printre alții, către Algeria, Azerbaidjan, Turkmenistan sau Venezuela, dar cel mai mare operator de export este India, care a comandat 1.657 de tancuri T-90S.

Amintim că, producătorul Uralvagonzavod (parte a corporației de stat Rostec) a semnat în 2017 un contract cu Ministerul Apărării din Rusia privind livrarea de tancuri T-90M, varianta modernizată. Primele tancuri vor ajunge în cursul acestui an sub comanda Armatei Rusiei.

Vezi și: Pentagonul oferă noi detalii despre programul de upgrade al tancului Abrams

Ştiri Recomandate

Spitalul mobil de la Ana Aslan e operațional. Ciucă: Un efort asumat de militarii Armatei române
Coronavirus. Marinarii de pe două submarine ale Flotei Nordului din Rusia au fost plasați în carantină
Sute de militari au participat la acțiuni în toată țara, în ultimele 24 de ore
Imnul României a răsunat din megafoanele Poliției pe străzile țării, în semn de solidaritate cu românii în lupta cu COVID-19 (VIDEO)
Avioane F-16 turcești au bombardat nordul Irakului
Klaus Iohannis, în vizită la spitalul militar ridicat de Armată la Ana Aslan: 'Suntem pregătiți'
Israelul a bombardat ținte Hamas din Fâșia Gaza
Zeci de membri ai grupării teroriste Boko Haram au fost uciși într-o ofensivă a forțelor nigeriene