Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tanc rusesc T-90, fotografiat pe un trailer în SUA
12 feb, 10:06
Pe forumurile de discuții militare din SUA au apărut imagini cu ceea ce pare a fi un tanc rusesc T-90 în timp ce este transportat pe un trailer spre o destinașie necunoscută, transmite defence blog.

Într-un grup de Facebook axat pe discuții despre „vehicule militare rusești”, un utilizator a distribuit imagini cu un camion care transporta un tanc. Vehiculul blindat seamănă după dimensiune și design cu T-90, un tanc de luptă rusesc din generația a treia care a intrat în serviciu în 1993.

Sursa menționată, care citează experți din domeniul apărării, încearcă să explice interesanta fotografie. Potrivit acestora, cel mai probabil ar fi vorba despre un kit special prin care US Army a dat unui tanc T-72 înfățișarea unui T-90 pentru a transpune exercițiilor în care trupele americane sunt implicate, un mediu cât mai real.

 

Despre tancul rusesc T-90

 

T-90, tanc din generația a treia, a intrat în serviciu la începutul anilor 1990. Este în prezent cel mai modern tanc aflat în dotarea Forțelor Ruse.

În varianta de export, T-90S, tancul a fost vândut, printre alții, către Algeria, Azerbaidjan, Turkmenistan sau Venezuela, dar cel mai mare operator de export este India, care a comandat 1.657 de tancuri T-90S.

Amintim că, producătorul Uralvagonzavod (parte a corporației de stat Rostec) a semnat în 2017 un contract cu Ministerul Apărării din Rusia privind livrarea de tancuri T-90M, varianta modernizată. Primele tancuri vor ajunge în cursul acestui an sub comanda Armatei Rusiei.

Vezi și: Pentagonul oferă noi detalii despre programul de upgrade al tancului Abrams

Ştiri Recomandate

Noi detalii despre camioanele Iveco comandate de MApN
Avioane neidentificate ar fi lansat rachete către Baza Aeriană rusă de la Hmeimim
Discuție de grad zero între Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan privind Siria
Oficial american: Turcia a cerut sprijin cu rachete Patriot. Nu a fost luată încă o decizie
Ministerul rus al Apărării va achiziționa alte câteva zeci de avioane Su-34
Sikorsky fabrică șase elicoptere pentru Administrația Prezidențială a SUA
Sute de tancuri și blindate militare ale US Army au ajuns în Germania pentru Defender 20
Forțele irakiene Hashd al-Shaabi l-au numit pe Abdulaziz al-Mohammadawi noul lor lider