Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Tensiuni în Golful Persic - 200 de nave militare iraniene vor lua parte la o paradă navală
19 sep 2019 / 15:12
Iranul va organiza o paradă navală pe data de 22 septembrie în Golf Persic, paradă la care vor participa 200 de nave militare, relatează agenție de știri semioficială a guvernului iranian, Fars. Parada marchează începutul războiului Irano-Irakian din anul 1980, informeaz ă Reuters.

„Peste 200 de nave ale marinei militare, ale Gărzii de coastă și ale Gărzilor Revoluționare vor participa la paradă", a dat publicității agenția Fars, citându-l pe amiralul iranian Mojtaba Mohammadi.

Anul trecut pe data de 22 septembrie, 25 de persoane printre care se numărau și 12 membri ai Gărzilor Revoluționare au fost uciși atunci când persoane înarmate au deschis focul asupra unei parade militare care marca începutul războiului dintre Iran și Irak din anul 1980 în orașul Ahvaz din sudul Iranului.

Președintele american Donald Trump a ordonat miercuri înăsprirea sancțiunilor asupra Iranului după ce Arabia Saudită a prezentat fragmente de drone și rachete care potrivit armatei saudite au fost folosite în recentul atac asupra rafinăriilor de petrol, atac „sprijinit fără îndoială" de Teheran. Iranul a negat orice implicarea în atacul din 14 septembrie.

Războiul dintre Iran și Irak a început în luna septembrie a anului 1980 și a durat până în august 1988, fiind cel mai lung război convențional al secolului trecut.

Ştiri Recomandate

Strategie Naţională de Apărare a Ţării: Federaţia Rusă încearcă să‐şi consolideze statutul de putere în plan regional
Comemorarea protestului din piaţa Tiananmen la Hong Kong, forţele de ordine au făcut arestări
Fost şef al MI6: Pandemia cauzată de COVID-19 este rezultatul scăpării accidentale a virusului dintr-un laborator din Wuhan
Prezenţa militară sporită a Rusiei în Siria. Convoi rusesc de blindate, blocat de o patrulă militară americană (Foto/Video)
Michael White, un fost soldat american deţinut în Iran aproape 2 ani, a fost eliberat
Rusia monitorizează lansările de rachete de pe teritoriul SUA cu ajutorul unor sateliţi, parte din Sistemul unificat "Cupola"
Rușii reacționează după acuzele de 'clonare' a navelor portelicopter franceze Mistral
Trei minori, cercetaţi pentru activităţi de terorism. Aeroportul Henri Coandă- printre ţintele vizate