Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tensiuni în Golful Persic - 200 de nave militare iraniene vor lua parte la o paradă navală
19 sep, 15:12
Iranul va organiza o paradă navală pe data de 22 septembrie în Golf Persic, paradă la care vor participa 200 de nave militare, relatează agenție de știri semioficială a guvernului iranian, Fars. Parada marchează începutul războiului Irano-Irakian din anul 1980, informeaz ă Reuters.

„Peste 200 de nave ale marinei militare, ale Gărzii de coastă și ale Gărzilor Revoluționare vor participa la paradă", a dat publicității agenția Fars, citându-l pe amiralul iranian Mojtaba Mohammadi.

Anul trecut pe data de 22 septembrie, 25 de persoane printre care se numărau și 12 membri ai Gărzilor Revoluționare au fost uciși atunci când persoane înarmate au deschis focul asupra unei parade militare care marca începutul războiului dintre Iran și Irak din anul 1980 în orașul Ahvaz din sudul Iranului.

Președintele american Donald Trump a ordonat miercuri înăsprirea sancțiunilor asupra Iranului după ce Arabia Saudită a prezentat fragmente de drone și rachete care potrivit armatei saudite au fost folosite în recentul atac asupra rafinăriilor de petrol, atac „sprijinit fără îndoială" de Teheran. Iranul a negat orice implicarea în atacul din 14 septembrie.

Războiul dintre Iran și Irak a început în luna septembrie a anului 1980 și a durat până în august 1988, fiind cel mai lung război convențional al secolului trecut.

Ştiri Recomandate

Trupele britanice din Estonia primesc mesaje de amenințare. Oficialii britanici suspectează Rusia
Lituania înlocuiește elicopterele sovietice Mi-8 cu UH-60M Black Hawk
Soldații US Army retrași din Siria vor ajunge în Irak
China’s Energy Ambitions Set to Shake Up Russian Arctic
Turcia și forțele kurde se acuză reciproc de încălcarea armistițiului
Trump, discuție cu Erdogan după ce Turcia a continuat operațiunea împotriva kurzilor
EXCLUSIV
Geopolitics work in favour of Putin’s favor
Acord între Guvernul României și industria de apărare pentru finanțarea și sprijinirea industriei autohtone