Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Știrile zilei: Atac terorist în Catedrala Notre-Dame;Declarație șoc a fostului premier al Malaeziei; Washingtonul a decis să vândă avioane F-35 Emiratelor Arabe Unite; Rusia sprijină cu arme Armenia
30 oct 2020 / 08:51
DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de joi, 29 octombrie.

1. Atac terorist în Catedrala Notre-Dame

Un atacator înarmat cu un cuţit a ucis joi trei persoane, inclusiv o femeie care a fost decapitată, la o biserică din Nisa, oraş din sudul Franţei, a informat poliţia, într-un incident descris de primarul oraşului de la Marea Mediterană, Christian Estrosi, drept terorism

 

2. "Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi", afirmă fostul premier malaezian Mahathir Mohamad

G Ad:

Fostul prim-ministrul malaezian Mahathir Mohamad a afirmat joi, la puţin după atentatul de la Nisa, că musulmanii au dreptul 'să omoare milioane de francezi pentru masacrele din trecut'.

 

3. Washingtonul a decis să vândă avioane F-35 Emiratelor Arabe Unite

Administraţia preşedintelui Donald Trump a informat Congresul privind intenţia sa de a vinde avioane de vânătoare de ultimă generaţie F-35 Emiratelor Arabe Unite (EAU), un plan care îngrijorează Israelul.

 

4. Trafic de arme | O companie privată a importat ilegal în Ucraina trei sisteme de rachete S-125 (Foto)

Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU) a destructurat o reţea de trafic de arme care a folosit o schemă de import ilegală pentru a introduce în Ucraina, în scopul revânzării în străinătate, trei sisteme de rachete antiaeriene S-125, evaluate la peste 110 milioane de grivne (UAH).

 

5. Cu transponderele oprite, aviația de transport rusă transferă în mod activ arme pe teritoriul Armeniei

Federația Rusă și Turcia aprovizionează activ cu arme și muniție părțile adverse implicate în conflictul din Nagorno-Karabah. Avioanele rusești zboară adesea în Transcaucazia cu transponderele oprite, astfel încât acestea nu pot fi urmărite.

 

6. Tancuri Abrams și vehicule Bradley, în drum spre Europa. Soldații SUA și tehnica de luptă vor ajunge și în România

Forțele Armate ale Statelor Unite din Europa (USAREUR)  au anunțat că au început dislocarea în Europa a unor soldați americani împreună cu tehnica de luptă.

 

7. Rusia vrea să trimită în insulele Kurile tancurile principale de luptă T-72B3

Citând o sursă din Ministerul Apărării al Federației Ruse, publicația Izvestia a anunțat că Rusia intenționează să desfășoare principalele tancuri de luptă T-72B3 în mult disputatele Insule Kurile.

 

8. Azerbaidjanul susține că a doborât două avioane Su-25 ale Armeniei

Ministerul azer al Apărării a susținut joi că forțele sale de apărare antiaeriană au doborât două avioane de Su-25 ale Forţelor Aeriene Armene.

 

9.Mitingul electoral al lui Trump, perturbat de un avion F-16 care a interceptat un avion civil (Video)

Un avion de luptă F-16 al US Air Force a interceptat un avion civil de mici dimensiuni care intrase în spațiul aerian restricționat, deasupra mitingului președintelui Donald Trump din Arizona. Iniţial, aeronava de mici dimensiuni nu a reacționat la procedurile inițiale de interceptare, ceea ce a determinat pilotul de pe avionul F-16 să-i atragă atenţia folosind contramăsuri (flares).

 

10. Kevlar-E, un posibil vehicul de luptă pentru infanterie al armatei ucrainene

Întreprinderea de stat ucraineană Ukrinmash, pare a concernului militar de stat UkrOboronProm, a dezvăluit, la începutul acestei săptămâni, un prototip al noului său vehicul de luptă pentru infanterie Kevlar-E.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Dragorul maritim ,,Locotenent Lupu Dinescu”, final de misiune sub comanda grupării navale permanente NATO de luptă contra minelor
Biden: Rusia nu are nimic altceva în afară de petrol şi arme nucleare
Cel mai mare exercițiu naval și amfibiu al SUA, de după războiul rece, va avea loc în august. Flota a șasea a început deja desfășurarea
Producătorul ucrainean Artem, contract de 200 de milioane de dolari pentru producția de rachete aer-aer R-27
Securitate energetică | Livrările de gaze spre Europa prin Nord Stream 2 ar putea începe anul acesta
Pedepse uriașe pentru înaltă trădare în Rusia. S-ar fi încercat transferul în Ucraina a unor componente a sistemelor S-300
Întâlnire discretă ruso-americană la Geneva: Numărul 2 în Departamentul de Stat al SUA şi ministrul adjunct de externe al Rusiei, la aceeaşi masă
Avionul prezidențial al lui Nicolae Ceaușescu, donat Muzeului Național al Aviației Române
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro