Știrile zilei: România a primit primul sistem Patriot; Ruşii îşi distrug singuri tancurile; Incident în Marea Baltică; Militari polonezi dislocați la granița dintre Turcia și Siria
DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de joi, 17 septembrie.
1. România a primit primul sistem Patriot
Echipamentele principale din compunerea primului sistem PATRIOT de rachete sol-aer cu bătaie mare din dotarea Forțelor Aeriene Române au început să sosească în România din luna august și au fost transportate la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu”, unde se desfășoară testarea de acceptanță și recepția.
2. Ruşii îşi distrug singuri tancurile (Foto). Un T-90 lovit accidental cu o rachetă antitanc
Un tanc principal de luptă T-90A al armatei ruse a fost grav avariat după ce a fost lovit accidental de o rachetă antitanc, în timpul unui exerciţiu militar, desfăşurat în regiunea Astrakhan.
3. Un contingent de militari polonezi va fi dislocat la granița dintre Turcia și Siria
Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a semnat o decizie privind trimiterea în Turcia a unui contingent militar format din 80 de persoane, a anunțat, pe 16 septembrie, șeful Biroului Național de Securitate (BBN), Pawel Soloch, printr-o informare postată pe site-ul instituției.
4. Rusia anunţă o creştere a efectivelor sale militare în Extremul Orient
Rusia îşi sporeşte prezenţa militară în Extremul Orient ca răspuns la creşterea tensiunilor în această regiune extinsă, a declarat ministrul apărării rus, Serghei Şoigu.
5. Militarii români din Mali, vizitaţi de comandantul MINUSMA
Militarii detaşamentului "Carpathian Pumas", care acţionează în Mali, au fost vizitaţi de comandantul Misiunii Multidimensionale Integrate ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA), generalul-locotenent Dennis Gyllensporre.
6. Artileria turcă a bombardat poziții din Siria
Artileria turcă a bombardat periferia orașului Tell Rifaat situat la nord de Alep, zonă care se află în prezent sub controlul armatei siriene.
7. Mark Esper: În faţa Chinei, US Navy va deveni mai agilă şi mai letală
În faţa expansionismului Chinei în Oceanul Pacific, Pentagonul doreşte să investească miliarde de dolari în US Navy pentru a face mai agilă, mai autonomă şi mai letală această forţă militară, a afirmat miercuri secretarul american al apărării, Mark Esper.
8. Nave de luptă ale NATO, aflate în Marea Neagră, monitorizează activitatea trupelor ruse participante la manevrele Caucaz-2020
NATO continuă formarea unui dispozitiv naval în Marea Neagră, în perspectiva exercițiului strategic Caucaz-2020 al trupelor ruse. După distrugătorul USS Rosevelt (DDG-80), în Marea Neagră au intrat nava de cercetare britanică HMS Enterprise și nava americană de desat USNS Yuma (T-EPF-8). În regiune se afla deja și nava de cercetarea Dupuy de Lome din cadrul Forțelor Navale ale Franței.
9. Incident în Marea Baltică: Un avion rusesc Su-35 a îndepărtat o aeronavă Gripen suedeză de un bombardier strategic Tu-160
Două bombardiere strategice rusești de tip Tu-160 au efectuat, pe 16.09.2020, un zbor planificat, cu durata de opt ore, deasupra apelor neutre ale Mării Baltice. Piloții unuia dintre bombardierele purtătoare de rachete au filmat cum avioane de vânătoare Su-35 ale Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, care le asigurau sprijinul aerian, au îndepărtat un avion de vânătoare Gripen suedez, ce se apropia de aeronavele rusești.
10. Două regimente de apărare aeriană rusești vor fi echipate cu sisteme S-400
Două regimente de apărare aeriană din Districtul Militar Est vor fi echipate cu sisteme de rachete S-400, în timp ce două divizii de apărare aeriană vor primi sisteme Buk-M1-2 înainte de sfârșitul acestui an.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News