Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Toate avioanele F-16 ale Belgiei, consemnate la sol. Probleme major la motor
11 Martie, 16:44
Întreaga flotă de avioane de vânătoare F-16 a Belgiei, coloana vertebrală a forțelor sale aeriene, este ţinută la sol, începând de ieri, după ce una dintre aceste aeronave a întâmpinat, pe 11 februarie, probleme de natură tehnică la motor. Începând de ieri, misiunile de poliţie aeriană ale Forţelor Aeriene Belgiene au fost preluate de Olanda, potrivit publicaţiei The Drive.

Forţele Aeriene Belgiene au precizat printr-un comunicat de presă, publicat pe Twitter, că tehnicienii şi inginerii depun eforturi considerabile pentru a rezolva probleme tehnice apărute la avioane de vânătoare F-16 a Belgiei, iar Forțele Aeriene Regale Olandeze vor prelua comanda misiunilor de poliţie aeriană desfăşurate în spaţiul aerian al BENELUX.

După ce a decolat de la baza Florennes, pe 11 februarie 2021, un F-16 al Forţelor Aeriene Belgiene a trebuit să aterizeze de urgenţă, deoarece motorul F100-PW-229, instalat pe acesta aeronavă, a suferit avarii majore care ar fi putut duce la dezintegrarea acestuia.

În conformitate cu recomandările companiei Pratt & Whitney, furnizorul motoarelor, și ale Lockheed-Martin, producătorul F-16, toate aeronavele au fost reţinute la sol pe toată perioada lucrărilor de verificare a tuturor avioanelor F-16 ale Forţelor Aeriene Belgiene.

Potrivit publicaţiei Opex 360 s-a dovedit că un număr semnificativ de motoare F100-PW-229 prezintă defecte similare, probabil din cauza unui erori de proiectare/fabricaţie.

În același timp, Forțele Aeriene Olandeze, Daneze și Norvegiene, care folosesc şi avioane F-16MLU, au fost notificate despre apariţia acestor probleme de natură tehnică, la fel și Forțele Aeriene ale SUA. 

"Întrebarea este dacă şi alte țări se confruntă cu aceeași problemă pe care noi o investigăm în prezent", a declarat ministerul belgian al apărării.

Potrivit ministerul belgian al apărării, timpul de reparare este estimat la cel puţin cinci zile lucrătoare pentru fiecare motor, dar această procedură ar putea dura mai mult din cauza lipsei de piese de schimb.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Hamas a schimbat tactica și țintește Iron Dome. Indiciile duc către un atac plănuit de ani și organizat de Iran
Israelul a fost atacat și dinspre Siria
US Army a dat publicității imagini spectaculoase cu noul binoclu nightvision: Sistemul ENVG-B (Video)
Hamas a lansat un nou atac asupra Israelului
Avioanele franceze de luptă Mirage-2000, prezente în ultima perioadă deasupra Mării Negre, au executat de fapt misiuni de culegere de date
Tancurile israeliene Merkava așteaptă ordinul să invadeze Gaza, premieră în ultimii ani (Video). Rachete, lansate și din Liban
Ministrul apărării naționale s-a întâlnit cu comandantul Forțelor pentru Operații Speciale ale SUA în Europa
Palestinienii anunţă că şase persoane au fost ucise în ciocnirile din Cisiordania cu forţele israeliene
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro