Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

 Totul despre exercițiul rusesc de nivel strategic “Caucaz-2020” (Ziua 4)
24 sep, 20:27
În zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a continuat, pentru a patra zi, executarea exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020.

Pe parcursul zilei, trupele participante au desfășurat activități practice în poligoanele de pregătire pentru luptă. Acestea au executat trageri de luptă, inclusiv lansări de rachete și trageri de artilerie de la bordul navelor de luptă.

Grupări de trupe ale Regiunii Militare Sud au fost formate în poligoanele Ashuluk din Regiunea Astrakhan, Prudboy din Regiunea Volgograd, Adanak din Daghestan, Raevsky din Ținutul Krasnodar și în puctele de debarcare a desantului maritim, respectiv Capul Zhelezny Rog de pe litoralul Mării Negre și poligonul Turali de pe litoralul Mării Caspice.

De asemenea, grupări de trupe întrunite îndeplinesc misiuni, într-o concepție unică, în Republica Abhazia, în poligoanele Tsabal și Nagvalou, În Republica Osetia de Sud, în poligonul Dzartsemi, și în Armenia, în poligonul Bagramian.

Executarea activităților practice ale trupelor are loc pe teritoriile a 30 de poligoane de arme întrunite, de aviație și maritime (în acvatoriile Mării Negre și Mării Caspice).

Activitățile se desfășoară în format cu dublă partidă. Rolul adversarului este jucat de mari unități și unități militare ale Regiunii Militare Sud din compunerea armatelor de arme întrunite sau aflate în subordinea directă a comandantului trupelor regiunii.

 

Forțele Terestre

 

Subunități de tancuri ale Regiunii Militare Sud, pe tancuri T-90A, acționând în  ambuscadă, au contracarat ofensiva adversarului convențional, în timpul unui episod tactic desfășurat în poligonul Prudboy din Regiunea Volgograd.

Ulterior, în timpul manevrei în defensivă, subunități de infanterie moto ale regiunii au oprit adversarul cu foc de artilerie, executat cu lansatoare multiple de proiectile reactive Tornado-G și instalațiile de artilerie Msta-S.

Aflate separat de forțele principale, tancurile T-90A camuflate au deschis focul în salve asupra coloanelor avansate de vehicule blindate ale adversarului, care au fost imitate de ținte în mișcare. Tanchiștii au lovit ținte la distanțe cuprinse între 700 și 2.200 de metri, după care au schimbat în secret pozițiile de luptă, sub protecția unei perdele de fum.

Echipaje ale tancurilor și pieselor de artilerie ale Regiunii Militare Sud și Ministerului armean al Apărării au îndeplinit misiuni de foc în poligonul Alaghiaz.

Subunități de artilerie din cele două țări au executat trageri de luptă cu tunurile autopropulsate Gvozdika și aruncătoarele de mine tractate Sani din poziții de luptă închise, cu întrebuințarea mijloacelor de cercetare de artilerie și prin radiolocație, distrugând ținte ale adversarului aflate la distanțe de până la cinci kilometri.

Corecția focului a fost efectuată cu aparate de zbor fără pilot.

Echipajele tancurilor au aplicat în timpul misiunilor de luptă experiența acumulată în conflictele armate moderne, inclusiv în Siria, distrugând tehnica blindată și obiectivele importante ale adversarului. Acestea au folosit tactici precum caruselul tancurilor, tancul nomad sau tancul cercetaș.

 

Forțele Aeriene

 

* Peste 30 de avioane de diverse tipuri au executat un atac masiv în poligoane din Regiunea Astrakhan. Acestea au decolat de pe aerodromuri din Regiunile Rostov și Kaluga.

La activități au participat bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 și bombardiere de front Su-34 și Su-24M. Cercetarea țintelor a fost efctuată de echipaje ale avioanelor de cercetare Su-24MR.

Pe timpul executării atacului aerian, echipajele avioanelor Tu-22M3 au acționat în celule, iar cele ale aeronavelor Su-34 și Su-24M în patrule.

Avioane de asalt Su-25SM3 din compunerea marii unități de aviație mixtă a Regiunii Militare Sud din Ținutul Krasnodar au distrus un aerodrom al adversarului convențional.

Echipajele aeronavelor Su-25SM3 au acționat în compunerea patrulelor și au depășit apărarea antiaeriană a adversarului. În momentul apropierii de ținte, piloții au efectuat lansări de rachete nedirijate, au executat trageri cu puștile de aviație și au atacat cu bombe de aviație cu corecție obiectivele de infrastructură ale aerodromului.

În total, la activități au participat 10 avioane Su-25SM3.

Echipaje ale Aviației Operativ-Tactice și Aviației Forțelor Terestre au executat un atac aerian masiv asupra unor obiective ale adversarului aflate în poligoanele Kopanskoy și Arzgirsky.

La activități au participat avioane de vânătoare Su-27, bombardiere de front Su-24M, avioane de asalt Su-25, precum și elicoptere Mi-28N și Ka-52 de pe aerodromuri din Republica Crimeea, Ținuturile Krasnodar și Stavropol, precum și din Regiunile Rostov și Volgograd.

Piloții au efectuat lansări practice de rachete, bombardamente și trageri cu puștile de aviație, iar echipajele avioanelor de vânătoare au îndeplinit și misiuni de evitare a sistemelor de apărare antiaeriană ale adversarului.

Echipajele elicopterelor au executat lansări de rachete dirijate antitanc, la distanțe de câțiva kilometri, precum și trageri cu puștile de aviație și lansări de rachete nedirijate.

Piloții Aviației de Asalt au efectuat lansări de rachete nedirijate S-8 și S-13, în cadrul unor misiuni individuale sau desfășurate în celule.

În total, la activități au participat peste 40 de unități de tehnică de aviație din dotarea Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Sud.

 

Forțele Navale

 

Echipajul submarinului Kolpino din compunerea Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a lansat o rachetă de croazieră Kalibr asupra unei ținte de coastă.

Racheta a evoluat pe o traiectorie complexă, distrugând ținta aflată la o distanță de aproximativ 100 de mile marine. Lovirea cu precizie a țintei a fost confirmată de mijloace pentru controlul obiectivului, respectiv drone ale Aviației navale a FRMN.

Pentru asigurarea securității îndeplinirii misiunilor de luptă și închiderea raionului interzis pentru navigație, au fost implicate 20 de nave de luptă și auxiliare din compunerea FRMN, precum și avioane aparținând Aviației navale.

Echipaje ale unor nave de luptă aparținând FRMN au executat lansări de rachete și trageri de artilerie împotriva unor ținte aeriene.

Un grup naval de asalt, format din fregata Pytlivy și nava purtătoare de rachete pe pernă de aer Samum, a respins atacul mijloacelor aeriene ale adversarului, întrebuințând armamentele de aertilerie și rachete antiaeriene. Navele din compunerea grupului au distrus rachete-țintă lansate de echipajul navei mici antisubmarin Suzdalets.

De asemenea, au fost executate trageri de artilerie asupra unor rachete-țintă lansate simultan de navele mici antisubmarin Muromets și Suzdalets. La acestea au participat echipajele unităților de luptă pentru rachete și artilerie de pe crucișătorul Moscova, navele mici purtătoare de rachete Vyshny Volochek și Orekhovo-Zuevo și patru vedete purtătoare de rachete: Naberezhye Chelny, Ivanovets, Shuya și R-60.

La rândul său, un grup naval de asalt, format din navele mici antisubmarin Kasimov și Yeisk au îndeplinit misiuni cu întrebuințarea complexelor de rachete antiaeriene Osa pentru distrugerea mijloacelor de atac aerian ale adversarului. În calitate de ținte au fost folosite avioane speciale de dimensiuni reduse, lansate de avioanele Be-12 din compunerea Aviației navale a FRMN.

Nave de luptă ale FRMN au blocat canalele maritime de aprovizionare a formațiunilor înarmate ilegale din cadrul organizațiilor teroriste internaționale, în apropierea litoralului din zona Ținutului Krasnodar.

În cadrul acestei etape a exercițiului, navele de patrulare Pavel Derzhavin și Dmitri Rogachev, împreună cu echipajele vedetelor antidiversiune, au desfășurat activități în cooperare pentru căutarea și distrugerea mijloacelor navale de suprafață, care încercau să livreze muniții și alimente pe litoral pentru teroriști.

 

Trupele de Desant Aerian

 

Efectivele diviziei de desant asalt din Novorossiysk au finalizat pregătirile pentru desantarea masivă a trupelor, care va fi efectuată, pe 25 septembrie, în poligonul Kapustin Yar. În ultimele patru zile, în avioane ale Aviației Militare de Transport au fost încărcate aproximativ 60 de unități de armamente, tehnică militară și specială.

În paralel, a fost finalizată și încărcarea a 10 unități de tehnică ale diviziei de desant aerian din Tula pe aerodromul Dyagilevo din Ryazan, precum și a 51 de unități de tehnică ale brigăzii de desant-asalt din Kamyshin pe aerodromul Engels din Regiunea Saratov.

În prezent, toată tehnica este pregătită pentru desantare, fiind încărcată în 57 de avioane pe aerodromurile din Armavir, Engels și Dyagilevo. În continuare, o parte dintre aeronave vor fi redislocate pe aerodromul din Taganrog, de unde, pe 25 septembrie, vor decola, împreună cu cele de pe aerodromul Engels, pentru desantarea personalului și tehnicii militare în poligonul Kapustin Yar.

Alte date

Pe 25 septembrie, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, va efectua o vizită de lucru în Regiunea Militară Sud, unde, în poligonul Kapustin Yar, va asista la etapa de bază a exercițiului.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Statele Unite, dispuse să vândă 50 de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite
Platformă dedicată combaterii ştirilor false, lansată de MApN
Ministrul de Interne din Belarus, destituit din funcţie după ce a vorbit despre folosirea unor arme letale împotriva protestatarilor
Azerbaidjanul a distrus un lansator de rachete Smerch al Armeniei (Video)
Joe Biden: Nu voi şantaja Coreea de Sud cu ameninţarea retragerii militarilor americani
Armata SUA testează o nouă versiune a vehiculului de luptă Bradley
Franța se așteaptă la mai multe atentate teroriste, fiind angajată într-un 'război împotriva ideologiei islamiste'
Avioane F-35 pentru EAU | SUA asigură ''superioritatea militară'' a Israelului
Tancuri Abrams și vehicule Bradley, în drum spre Europa. Soldații SUA și tehnica de luptă vor ajunge și în România
Washingtonul a decis să vândă avioane F-35 Emiratelor Arabe Unite
US Army dezvăluie în premieră o armă cu laser pe un vehicul blindat Stryker
Cu transponderele oprite, aviația de transport rusă transferă în mod activ arme pe teritoriul Armeniei
"Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi", afirmă fostul premier malaezian Mahathir Mohamad
Trump îşi exprimă solidaritatea cu Franţa şi denunţă ''atacurile teroriste'' inacceptabile
Trafic de arme | O companie privată a importat ilegal în Ucraina trei sisteme de rachete S-125 (Foto)
Rusia vrea să trimită în insulele Kurile tancurile principale de luptă T-72B3
Turcia reacționează față de atacul terorist de la Nisa
Iranul condamnă "ferm" atacul sângeros de la Nisa
Macron spune că a fost 'atacată întreaga Franță', dar 'nu vom ceda cu nimic'
Două avioane F-16 scoase din uz vor fi donate Bulgariei de SUA
Polonia se documentează în România despre testele sistemului PATRIOT
Mitingul electoral al lui Trump, perturbat de un avion F-16 care a interceptat un avion civil (Video)
Atac asupra unui ofițer de securitate la consulatul francez din Arabia Saudită
Azerbaidjanul susține că a doborât două avioane Su-25 ale Armeniei
Afgan înarmat cu un cuţit, reţinut la Lyon
Nivelul alertei de securitate, ridicat în Franţa la "urgenţă atentat"
Franţa: Atac terorist într-o catedrală la Nisa, soldat cu trei morți (Foto/Video)
Kevlar-E, un posibil vehicul de luptă pentru infanterie al armatei ucrainene
Comandamentul strategic american a încheiat un exercițiu esențial de control
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro