Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
 Totul despre exercițiul rusesc de nivel strategic “Caucaz-2020” (Ziua 4)

Data publicării:
În zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a continuat, pentru a patra zi, executarea exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020.

Pe parcursul zilei, trupele participante au desfășurat activități practice în poligoanele de pregătire pentru luptă. Acestea au executat trageri de luptă, inclusiv lansări de rachete și trageri de artilerie de la bordul navelor de luptă.

Grupări de trupe ale Regiunii Militare Sud au fost formate în poligoanele Ashuluk din Regiunea Astrakhan, Prudboy din Regiunea Volgograd, Adanak din Daghestan, Raevsky din Ținutul Krasnodar și în puctele de debarcare a desantului maritim, respectiv Capul Zhelezny Rog de pe litoralul Mării Negre și poligonul Turali de pe litoralul Mării Caspice.

De asemenea, grupări de trupe întrunite îndeplinesc misiuni, într-o concepție unică, în Republica Abhazia, în poligoanele Tsabal și Nagvalou, În Republica Osetia de Sud, în poligonul Dzartsemi, și în Armenia, în poligonul Bagramian.

Executarea activităților practice ale trupelor are loc pe teritoriile a 30 de poligoane de arme întrunite, de aviație și maritime (în acvatoriile Mării Negre și Mării Caspice).

Activitățile se desfășoară în format cu dublă partidă. Rolul adversarului este jucat de mari unități și unități militare ale Regiunii Militare Sud din compunerea armatelor de arme întrunite sau aflate în subordinea directă a comandantului trupelor regiunii.

 

Forțele Terestre

 

Subunități de tancuri ale Regiunii Militare Sud, pe tancuri T-90A, acționând în  ambuscadă, au contracarat ofensiva adversarului convențional, în timpul unui episod tactic desfășurat în poligonul Prudboy din Regiunea Volgograd.

Ulterior, în timpul manevrei în defensivă, subunități de infanterie moto ale regiunii au oprit adversarul cu foc de artilerie, executat cu lansatoare multiple de proiectile reactive Tornado-G și instalațiile de artilerie Msta-S.

Aflate separat de forțele principale, tancurile T-90A camuflate au deschis focul în salve asupra coloanelor avansate de vehicule blindate ale adversarului, care au fost imitate de ținte în mișcare. Tanchiștii au lovit ținte la distanțe cuprinse între 700 și 2.200 de metri, după care au schimbat în secret pozițiile de luptă, sub protecția unei perdele de fum.

Echipaje ale tancurilor și pieselor de artilerie ale Regiunii Militare Sud și Ministerului armean al Apărării au îndeplinit misiuni de foc în poligonul Alaghiaz.

Subunități de artilerie din cele două țări au executat trageri de luptă cu tunurile autopropulsate Gvozdika și aruncătoarele de mine tractate Sani din poziții de luptă închise, cu întrebuințarea mijloacelor de cercetare de artilerie și prin radiolocație, distrugând ținte ale adversarului aflate la distanțe de până la cinci kilometri.

Corecția focului a fost efectuată cu aparate de zbor fără pilot.

Echipajele tancurilor au aplicat în timpul misiunilor de luptă experiența acumulată în conflictele armate moderne, inclusiv în Siria, distrugând tehnica blindată și obiectivele importante ale adversarului. Acestea au folosit tactici precum caruselul tancurilor, tancul nomad sau tancul cercetaș.

 

Forțele Aeriene

 

* Peste 30 de avioane de diverse tipuri au executat un atac masiv în poligoane din Regiunea Astrakhan. Acestea au decolat de pe aerodromuri din Regiunile Rostov și Kaluga.

La activități au participat bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 și bombardiere de front Su-34 și Su-24M. Cercetarea țintelor a fost efctuată de echipaje ale avioanelor de cercetare Su-24MR.

Pe timpul executării atacului aerian, echipajele avioanelor Tu-22M3 au acționat în celule, iar cele ale aeronavelor Su-34 și Su-24M în patrule.

Avioane de asalt Su-25SM3 din compunerea marii unități de aviație mixtă a Regiunii Militare Sud din Ținutul Krasnodar au distrus un aerodrom al adversarului convențional.

Echipajele aeronavelor Su-25SM3 au acționat în compunerea patrulelor și au depășit apărarea antiaeriană a adversarului. În momentul apropierii de ținte, piloții au efectuat lansări de rachete nedirijate, au executat trageri cu puștile de aviație și au atacat cu bombe de aviație cu corecție obiectivele de infrastructură ale aerodromului.

În total, la activități au participat 10 avioane Su-25SM3.

Echipaje ale Aviației Operativ-Tactice și Aviației Forțelor Terestre au executat un atac aerian masiv asupra unor obiective ale adversarului aflate în poligoanele Kopanskoy și Arzgirsky.

La activități au participat avioane de vânătoare Su-27, bombardiere de front Su-24M, avioane de asalt Su-25, precum și elicoptere Mi-28N și Ka-52 de pe aerodromuri din Republica Crimeea, Ținuturile Krasnodar și Stavropol, precum și din Regiunile Rostov și Volgograd.

Piloții au efectuat lansări practice de rachete, bombardamente și trageri cu puștile de aviație, iar echipajele avioanelor de vânătoare au îndeplinit și misiuni de evitare a sistemelor de apărare antiaeriană ale adversarului.

Echipajele elicopterelor au executat lansări de rachete dirijate antitanc, la distanțe de câțiva kilometri, precum și trageri cu puștile de aviație și lansări de rachete nedirijate.

Piloții Aviației de Asalt au efectuat lansări de rachete nedirijate S-8 și S-13, în cadrul unor misiuni individuale sau desfășurate în celule.

În total, la activități au participat peste 40 de unități de tehnică de aviație din dotarea Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Sud.

 

Forțele Navale

 

Echipajul submarinului Kolpino din compunerea Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a lansat o rachetă de croazieră Kalibr asupra unei ținte de coastă.

Racheta a evoluat pe o traiectorie complexă, distrugând ținta aflată la o distanță de aproximativ 100 de mile marine. Lovirea cu precizie a țintei a fost confirmată de mijloace pentru controlul obiectivului, respectiv drone ale Aviației navale a FRMN.

Pentru asigurarea securității îndeplinirii misiunilor de luptă și închiderea raionului interzis pentru navigație, au fost implicate 20 de nave de luptă și auxiliare din compunerea FRMN, precum și avioane aparținând Aviației navale.

Echipaje ale unor nave de luptă aparținând FRMN au executat lansări de rachete și trageri de artilerie împotriva unor ținte aeriene.

Un grup naval de asalt, format din fregata Pytlivy și nava purtătoare de rachete pe pernă de aer Samum, a respins atacul mijloacelor aeriene ale adversarului, întrebuințând armamentele de aertilerie și rachete antiaeriene. Navele din compunerea grupului au distrus rachete-țintă lansate de echipajul navei mici antisubmarin Suzdalets.

De asemenea, au fost executate trageri de artilerie asupra unor rachete-țintă lansate simultan de navele mici antisubmarin Muromets și Suzdalets. La acestea au participat echipajele unităților de luptă pentru rachete și artilerie de pe crucișătorul Moscova, navele mici purtătoare de rachete Vyshny Volochek și Orekhovo-Zuevo și patru vedete purtătoare de rachete: Naberezhye Chelny, Ivanovets, Shuya și R-60.

La rândul său, un grup naval de asalt, format din navele mici antisubmarin Kasimov și Yeisk au îndeplinit misiuni cu întrebuințarea complexelor de rachete antiaeriene Osa pentru distrugerea mijloacelor de atac aerian ale adversarului. În calitate de ținte au fost folosite avioane speciale de dimensiuni reduse, lansate de avioanele Be-12 din compunerea Aviației navale a FRMN.

Nave de luptă ale FRMN au blocat canalele maritime de aprovizionare a formațiunilor înarmate ilegale din cadrul organizațiilor teroriste internaționale, în apropierea litoralului din zona Ținutului Krasnodar.

În cadrul acestei etape a exercițiului, navele de patrulare Pavel Derzhavin și Dmitri Rogachev, împreună cu echipajele vedetelor antidiversiune, au desfășurat activități în cooperare pentru căutarea și distrugerea mijloacelor navale de suprafață, care încercau să livreze muniții și alimente pe litoral pentru teroriști.

 

Trupele de Desant Aerian

 

Efectivele diviziei de desant asalt din Novorossiysk au finalizat pregătirile pentru desantarea masivă a trupelor, care va fi efectuată, pe 25 septembrie, în poligonul Kapustin Yar. În ultimele patru zile, în avioane ale Aviației Militare de Transport au fost încărcate aproximativ 60 de unități de armamente, tehnică militară și specială.

În paralel, a fost finalizată și încărcarea a 10 unități de tehnică ale diviziei de desant aerian din Tula pe aerodromul Dyagilevo din Ryazan, precum și a 51 de unități de tehnică ale brigăzii de desant-asalt din Kamyshin pe aerodromul Engels din Regiunea Saratov.

În prezent, toată tehnica este pregătită pentru desantare, fiind încărcată în 57 de avioane pe aerodromurile din Armavir, Engels și Dyagilevo. În continuare, o parte dintre aeronave vor fi redislocate pe aerodromul din Taganrog, de unde, pe 25 septembrie, vor decola, împreună cu cele de pe aerodromul Engels, pentru desantarea personalului și tehnicii militare în poligonul Kapustin Yar.

Alte date

Pe 25 septembrie, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, va efectua o vizită de lucru în Regiunea Militară Sud, unde, în poligonul Kapustin Yar, va asista la etapa de bază a exercițiului.

 


Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Ştiri Recomandate

Rusia nu doar că refuză negocierea, dar accelerează mașinăria de război: Aprilie 2022 și iunie 2025, cele mai cumplite luni ale războiului (Raport oficial ONU)
Patriot și rachetele PAC-3 MSE au mai trecut un test critic în SUA. Interceptoarele sunt deja „combat proven” inclusiv împotriva hipersonicelor ruse Kinjal
Apărarea românească, cu ADN de Iron Dome. Ionuț Moșteanu confirmă că Rafael a câștigat licitația și speră „să nu ne încurcăm pe drum” în semnarea contractului
Doi luptători români din grupul Getica, răniți în Ucraina de o dronă FPV rusă folosită de ocupant pe post de mină. Paradoxal viața lor a fost salvată de o greșeală a rușilor
Ursula von der Leyen trece en fanfare de votul de încredere la moțiunea generată de europarlamentarul român Gheorghe Piperea
Scrisoarea generalilor: Mai puține F-35 și anularea programului E-7 Wedgetail pot duce la înfrângerea SUA în următorul război. Demers fără precedent în America
România spune adio AK-47 și dă startul înzestrării cu arme de asalt și mașini de luptă în două programe gigant. Termen ambițios pentru semnarea contractelor
Rutte nu exclude cel mai horror scenariu: Există un risc tot mai mare ca Rusia și China să atace coordonat, rușii Alianța în Europa iar chinezii în Taiwan
Statele membre NATO continuă să monitorizeze submarinul rusesc Novorossiysk aflat acum în partea de vest a Mării Mediterane
Incident rar în Ucraina: Un agent SBU a fost asasinat la Kiev. Serviciu de securitate a confirmat incidentul
Șase țări au primit scrisori de informare de la Trump în care erau anunțate că SUA impun tarife. Printre ele și R. Moldova
US Army, prezentă la o paradă militară în Polonia. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Varșovia
EXCLUSIV
Cine este de vină pentru Războiul din Ucraina? O analiză a deciziilor greșite pe care Statele Unite le-au luat începând cu 1990
Raport: Peste 1.000 de componente occidentale, găsite în avioanele rusești Su-34 și Su-35S. Cum reuşeşte Rusia să ocolească sancţiunile economice?
Un stat membru NATO care a dat Ucrainei toate tancurile sale T-72, și-a format în schimb o armată pregătită pentru secolul XXI
Programul militar ucrainean Neptun, de interes pentru spionajul chinez: Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a reținut doi cetățeni chinezi pentru furt de secrete militare
Producția tancului K2 Black Panther, dedicată exclusiv Poloniei: Compania Hyundai Rotem triplează ritmul pe fondul unui nou contract masiv
Primarul Chișinăului, Ion Ceban, primește interdicție de intrare în România din ”motive ce țin de siguranța națională”, precizează MAE
Taiwanul începe cele mai mari exerciții militare din istorie. Sistemele HIMARS, utilizate pentru prima dată
Tancuri Leclerc din cadrul Regimentului 1 de vânători al Armatei Franceze / Foto: 7th Army Training Command, flickr
EXCLUSIV
Cea mai mare prezență militară franceză externă e în România: Urmează „testul brigăzii” cu tancuri Leclerc. „Vom demonstra o proiecție de forță întregii lumi”
Test fără precedent: Un avion Rafale și un Mirage 2000 au lansat în premieră rachete MICA IR împotriva unor baloane aflate la 20 de km altitudine
Iranul și-a pierdut încrederea în S-300 rusești și preferă lansatoarele Chinei pentru a-și reconstrui apărarea aeriană distrusă de atacurile Israelului. Nici viitorul Su-35 iraniene nu e sigur
CEDO a condamnat Rusia pentru doborârea zborului MH17. Rusia, în spatele lovirii avionului de linie Boeing 777 al Malaysia Airlines soldat cu 298 de morți
România a preluat de la Bulgaria comanda Grupului naval pentru combaterea minelor în Marea Neagră
SUA „arată pisica” Rusiei printr-o declarație surprinzătoare despre Ucraina și rachete Tomahawk. Strategie de negociere sau Trump chiar și-a pierdut răbdarea?
Ambasadorul Franței în România: Nu suntem aici să atacăm pe nimeni ci să protejăm Alianța. Puterea nucleară a Franței contribuie la descurajare și la securitatea mondială
Soluții ”antiefracție” pentru frontiera cu Rusia: Lituania și Finlanda vor produce zeci de mii de mine antipersonal
Atac al Rusiei cu număr record de drone: Peste 700 de drone, lansate spre vestul Ucrainei, la sute de km de linia frontului. Polonia a ridicat din nou avioane F-16
Dacă aș fi din nou președinte... CNN a lansat o înregistrare audio cu Trump amenințând Rusia și China. ”Aș bombarda Moscova și Beijingul”
O veste nu tocmai bună despre noul portavion USS John F. Kennedy de 13 miliarde de dolari. De ce SUA vor avea doar 10 portavioane în loc de 11 timp de 1 an
Sistem de apărare antiaeriană de tip MANPAD Mistral 3. Photo source: MBDA
EXCLUSIV
Cum au ajuns sistemele Mistral 3 subiect de război politic. Ambasadorul Warnery: Nu e o „afacere” între Franța și România. Prețul e unic pentru toate statele implicate
Netanyahu s-a întâlnit cu Trump la Casa Albă pentru a doua zi la rând
Virajul lui Trump: Președintele SUA reia ajutorul pentru Ucraina, dar pune presiune pe Germania să suporte transferul unor sisteme Patriot
pixel