Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Traficanții de droguri din Columbia își protejează afacerile în Venezuela cu mine antipersonal
05 apr, 08:32
Venezuela va cere un "ajutor imediat" Naţiunilor Unite pentru dezamorsarea minelor antipersonal puse, potrivit Caracasului, în sud-estul ţării de grupuri armate columbiene în timpul luptelor care au loc de la 21 martie la frontiera cu Columbia, a anunţat preşedintele Nicolas Maduro, notează AFP.

Venezuela pregăteşte o "comunicare" care va fi adresată "secretarului general al ONU, Antonio Guterres, pentru a solicita un ajutor de urgenţă imediat Naţiunilor Unite (...) pentru dezamorsarea câmpurilor de mine lăsate de aceste grupuri de criminali şi traficanţi de droguri din Columbia", a afirmat duminică Nicolas Maduro la postul naţional de televiziune, transmite Agerpres.

Potrivit bilanţului oficial venezuelean, 15 persoane (şase soldaţi venezueleni şi nouă membri ai grupurilor armate consideraţi "terorişti" de autorităţi) au fost ucişi, în timp ce armata venezueleană a difuzat duminică pe Twitter imagini cu tiruri de artilerie.

Circa 30 de persoane au fost, de asemenea, arestate şi arme, explozivi şi droguri confiscate încă de la începutul luptelor destinate, potrivit Caracasului, să interzică teritoriul venezuelean grupurilor armate columbiene care s-au instalat acolo.

"Am alungat aceste grupuri din mai multe tabere. Au lăsat un teritoriu minat. Am pierdut mai mulţi soldaţi cu aceste mine. Asasini!", a continuat Nicolas Maduro.

Într-o retorică obişnuită, preşedintele venezuelean a acuzat aceste grupuri că au legături cu "armata columbiană şi guvernul (preşedintelui columbian) Ivan Duque". "Sunt îmbrăcaţi ca luptătorii de gherilă pentru a servi rutele traficului de droguri", a adăugat el.

Potrivit unei surse din cadrul forţelor de securitate din Columbia, aceste "grupuri armate" sunt disidenţi ai fostei gherile columbiene Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC).

Deşi majoritatea celor 13.000 de membri ai fostei gherile marxiste au depus armele, facţiuni "disidente" nu au acceptat procesul de pace semnat în 2016 în Columbia.

Aceste grupuri fără comandă unificată, finanţate prin traficul de droguri şi minele clandestine, s-au consolidat în zone izolate, potrivit serviciilor de informaţii militare columbiene.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Hamas a schimbat tactica și țintește Iron Dome. Indiciile duc către un atac plănuit de ani și organizat de Iran
Israelul a fost atacat și dinspre Siria
US Army a dat publicității imagini spectaculoase cu noul binoclu nightvision: Sistemul ENVG-B (Video)
Hamas a lansat un nou atac asupra Israelului
Avioanele franceze de luptă Mirage-2000, prezente în ultima perioadă deasupra Mării Negre, au executat de fapt misiuni de culegere de date
Tancurile israeliene Merkava așteaptă ordinul să invadeze Gaza, premieră în ultimii ani (Video). Rachete, lansate și din Liban
Ministrul apărării naționale s-a întâlnit cu comandantul Forțelor pentru Operații Speciale ale SUA în Europa
Palestinienii anunţă că şase persoane au fost ucise în ciocnirile din Cisiordania cu forţele israeliene
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro