Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trageri în Poligonul Capu Midia cu sistemele de rachete PATRIOT, AVENGER, HAWK, KUB și OSA-AKM
10 iun, 10:03
Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană "General de brigadă Ion Bungescu" a fost rampă de lansare pentru performantele sisteme de rachete antiaeriene din dotarea Armatei României și a Armatei Statelor Unite ale Americii, în cadrul exercițiului DACIA 21 LIVEX.

Instalațiile antiaeriene PATRIOT și AVENGER americane ale 10th Army Air & Missile Defense Command și românești – HAWK, OSA-AKM și KUB din dotarea Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer și a Regimentelor 50 și 53 Rachete Antiaeriene au lovit țintele lansate de la sol, militarii ambelor armate demonstrând că sunt capabili să îşi îndeplinească misiunea de apărare a spațiului aerian național şi, implicit, această parte a teritoriului NATO.

DACIA 21 LIVEX a confirmat capacitatea armatei de a-și angaja capabilitățile în operații defensive, precum și disponibilitatea permanentă a structurilor Alianței și a partenerului strategic american de a disloca rapid în țara noastră efective numeroase și credibile pentru realizarea apărării, la nevoie.

Locțiitorul comandantului Comandamentului Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”, generalul de flotillă aeriană Valerică VRĂJESCU a participat, alături de distinșii invitați, la expoziția statică și exerciţiul demonstrativ desfășurat de forțele care au acționat terestru și aerian.

G Ad:

Seria de exerciții DACIA 21 LIVEX, condusă de Comandamentul Forțelor Întrunite "General Ioan Emanoil Florescu" este unul dintre cele mai complexe evenimente de instruire ale Armatei României din ultimele trei decenii care integrează secvențe de pregătire a unor forțe românești, aliate și partenere, în context NATO și al parteneriatului româno-american.

Armata României se antrenează permanent, în exerciții, individual sau alături de aliați/parteneri, pentru a fi gata să apere țara.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Acordul de cooperare dintre România și Ucraina a fost adoptat. Proiectul vizează inclusiv achiziţia de armament şi tehnică militară
Avioane de vânătoare rusești au zburat deasupra portavionului britanic Queen Elizabeth în Marea Mediterană
Foto sus: Actualului director al Centrului Rus de Știință și Cultură de la Bucureşti, Mikhail Davydov. Foto jos: Andrei Konchakov, director al Centrului Rus de Știință și Cultură de la Praga. Konchakov a fost în atenţia serviciilor de spionaj din Cehia pe
EXCLUSIV
Şi spionii ruşi dau like pe Facebook. „Prietenia” dintre promotorul culturii ruse la București și un spion și presupus asasin de la Praga
Senatul a ratificat acordul între România și SUA pe proiectele nuclearo-electrice
Mircea Geoană: NATO nu a fost în pericol niciodată de la înființarea sa
Armata rusă continuă provocările la adresa militarilor americani din Siria (Foto/Video) Convoi al armatei SUA, blocat pe autostradă
Progres tehnologic al industriei din Israel. Armata a doborât drone folosind arme cu laser de mare putere (Video)
Portavionul britanic HMS Queen Elizabeth lansează primele F-35 împotriva Statului Islamic
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro