Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trei bărbaţi condamnaţi în Danemarca după ce au cumpărat drone pentru Statul Islamic
28 noi 2019 / 17:36
Trei bărbaţi au fost condamnaţi joi în Danemarca sub acuzaţia de a fi cumpărat drone şi alte echipamente pentru gruparea extremistă Statul Islamic (SI), pentru a fi folosite în Irak şi Siria, informează DPA, transmite Agerpres.

Între 2013 şi 2017, cei trei au cumpărat aeromodele cu telecomandă, drone, camere termice şi alte componente atât online, cât şi în magazine din Danemarca, a declarat tribunalul municipal din Copenhaga. Potrivit instanţei, pedepsele urmează a fi pronunţate pe 6 decembrie.

Niciunul dintre cei trei inculpaţi nu a fost condamnat în conformitate cu cel mai strict paragraf din statutul terorismului, care ar fi putut conduce la închisoare pe viaţă. Ei riscă până la şase ani de închisoare pentru acordare de ajutor unei organizaţii teroriste, a relatat agenţia de presă Ritzau.

Inculpaţii - un profesor, un mecanic de biciclete şi un şofer de taxi - au respins acuzaţiile. Curtea nu le-a făcut publice numele. Inculpatul, care a lucrat ca şofer de taxi, a efectuat mai multe deplasări în Turcia şi a luat cu el camere şi alte echipamente, potrivit acuzării.

Camerele termice au fost folosite pentru recunoaştere înaintea unui atac comis în august 2014 asupra unei baze militare siriene din nordul Siriei, soldat cu mai mulţi morţi, potrivit procurorilor.

Probarea infracţiunii a inclus un stick USB unde au fost listate achiziţiile, precum şi informaţii despre aeromodele şi modul de fabricare a explozibililor.

Poliţia daneză şi serviciul de securitate al poliţiei PET au condus mai multe raiduri în zona Copenhaga şi au efectuat prima arestare în septembrie 2017. Procesul s-a deschis în septembrie.

Vezi și: Danemarca. Arestați pentru că au cumpărat drone pentru Statul Islamic

Ştiri Recomandate

România, prima reacție după ce Zelenski a spus că ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români”
EXCLUSIV
Defender 20: Ce va presupune cea mai mare desfășurare de trupe SUA în Europa din ultimii 25 de ani
Avionul Su-57 a pierdut bătălia aeriană cu F-22 și F-35. Superioritatea aeriană americană îşi spune cuvântul
Rusia continuă să-și consolideze legăturile cu Republica Laos. Moscova a livrat un lot de tancuri T-72B1
Ministrul de externe ale Turciei a făcut apel la extinderea NATO şi la primirea Georgiei în Alianţa Nord-Atlantică
Mentenanța elicopterelor Armatei Bulgariei, efectuată de Airbus în România
UE pune bazele Armatei europene și anunță capabilități militare complementare cu NATO, dar diferite
Noi imagini cu Next Generation Squad Weapon