Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tribunalul Internațional pentru Dreptul Mării cere Rusiei eliberarea imediată a marinarilor ucraineni și a navelor capturate
27 mai, 09:46
Tribunalul Internațional pentru Dreptul Mării (ITLOS) a obligat Federația Rusă, într-un verdict dat acum două zie, să elibereze imediat marinarii ucraineni aflați în arestul Moscovei.

Tribunalul Internațional pentru Dreptul Mării cere Rusiei eliberarea imediată și a celor trei nave ucrainene capturate în strâmtoarea Kerci în noiembrie 2018.

Verdictul a fost citit de către Jin-Hyun, președintele Tribunalului Internațional pentru Dreptul Mării, la Hamburg în Germania. Rusia a refuzat să participe la audierile care au avut loc.

 

Rusia nu recunoaște decizia

 

„După examinarea măsurilor solicitate de către Ucraina, Tribunalul consideră că, analizând circumstanțele din speță, că este oportun să se prevadă măsuri provizorii care să impună Federației Ruse să elibereze cele trei nave ucrainene și pe cei 24 de marinari ucraineni. Acestora trebuie să li se permită să se întoarcă în Ucraina”, a precizat președintele Jin-Hyun Paik, potrivit Unian. Totodată, toate procedurile penale începute împotriva marinarilor de către Rusia trebuie sistate.

Punerea în aplicare a deciziei va fi însp dificilă, asta deoarece Federația Rusă nu consideră că această instanță are putere de decizie într-o speță militară și a refuzat participarea la proces.

Tribunalul Internațional pentru Dreptul Mării este o instanță creată prin Convenția Organizației Națiunilor Unite privind dreptul mării.

Ştiri Recomandate

Portugalia a aprobat vânzarea a încă 5 avioane F16 către România
Ucraina și Turcia intenționează să producă o dronă de atac de nouă generație
Israelul a bombardat un depozit de armament în Irak
Rusia trimite să navigheze prin Oceanul Arctic controversata navă numită ”Cernobîl plutitor”
Securitate energetică. Turcia sfidează UE şi promite să continue forajele în apele Ciprului
F-16, România. Sursă: MApN
EXCLUSIV
F-16 second hand, lecție pentru România. De ce Polonia regretă avioanele F-16 Block 50/52 noi
Esper: Testul cu rachetă balistică, un avertisment SUA adresat Chinei
Peste 100.000 de soldați vor participa la exercițiul Centru 2019 din Rusia