Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trump nu va participa la învestirea lui Biden, devenind primul președinte din istoria SUA care refuză acest lucru
08 ian, 19:36
Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri, într-o postare scurtă pe Twitter, că nu va participa la ceremonia de învestire a succesorului său Joe Biden, relatează Agerpres, care citează AFP şi Reuters.
Foto: Președinții Donald Trump și Barack Obama, la ceremonia de învestire a președintelui republican, pe data de 20.01.2017. Alături de ei, cele două prime doamne: Melania Trump și Michelle Obama

"Tuturor celor care au întrebat, nu voi asista la depunerea jurământului pe 20 ianuarie", a scris el pe Twitter.


Potrivit unei surse familiarizate cu subiectul citate de Reuters, la Casa Albă au existat discuţii despre faptul că Trump va părăsi Washingtonul pe 19 ianuarie şi că ar urma să plece la unul dintre resorturile sale din Florida.

Anunţul vine la câteva ore după ce Donald Trump a anunţat că se va concentra pe o "tranziţie ordonată şi liniştită a puterii", într-o înregistrare video în care a condamnat "atacul odios" asupra Capitoliului şi care s-a apropiat foarte mult de o recunoaştere a înfrângerii în alegeri, deşi aceasta nu a fost menţionată în mod explicit.

Donald Trump va deveni astfel primul preşedinte care refuză să asiste la depunerea jurământului succesorului său, după Andrew Johnson în 1869.

Joe Biden şi Kamala Harris vor depune jurământul pe 20 ianuarie la prânz, în calitate de preşedinte şi vicepreşedinte al SUA.

Această ceremonie foarte aşteptată se derulează în mod tradiţional pe treptele Congresului, în faţa peluzelor National Mall.

La fiecare patru ani, sute de mii de spectatori se prezintă în capitala federală americană pentru a asista la ceremonia de învestire, dar în acest an accesul va fi limitat din cauza pandemiei de COVID-19.

În ianuarie 2017, ceremonia de învestire a provocat prima dispută între Donald Trump şi media. Noul preşedinte s-a supărat că media au scos în evidenţă faptul că mulţimea era indiscutabil mai puţin impozantă decât la învestitura lui Barack Obama în 2009

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro