Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Trupele daneze vor reveni la baza irakiană Al-Asad pe 1 martie
17 feb, 20:39
Danemarca a anunţat luni că îşi va retrimite personalul militar la baza irakiană al-Asad la 1 martie pentru a relua instruirea forţelor de securitate irakiene în lupta împotriva organizaţiei jihadiste Statul Islamic, relatează Reuters.

Statul nordic membru al NATO a retras lua trecută majoritatea celor 130 de militari staţionaţi la baza Al-Asad ca urmare a unor preocupări privind securitatea în urma unui atac cu rachete iraniene lansat asupra bazei pe 8 ianuarie. Forţele daneze staţionate la bază fac parte din coaliţia internaţională care luptă împotriva grupării jihadiste Statul Islamic în Irak şi Siria, transmite Agerpres.

Ministerul danez al Apărării a precizat luni că situaţia securităţii nu este acum diferită de cea dinaintea atacului, motiv pentru care a considerat că soldaţii danezi pot reveni la bază.

''În lupta împotriva terorii, este important ca Irakul să nu devină din nou un focar al recrutării şi antrenării teroriştilor'', a declarat ministrul danez al Apărării, Trine Bramsen, potrivit unui comunicat.

''De aceea, este important să reluăm instruirea personalului de securitate irakian, astfel încât, pe termen lung, să poată asigura securitatea în Irak'', a adăugat Bramsen.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România, acuzată că a trimis ajutor umanitar de proastă calitate în R. Moldova. Ambasada reacționează și acuză „dispute politice”
Nava purtătoare de rachete „Zborul” a plecat spre Bulgaria. Exerciții alături de fregata „Regina Maria” și nave din SUA, Turcia, Italia și Georgia
Scandalul primelor plătite de Rusia pentru uciderea soldaților SUA | Generalul Milley spune că SUA for face 'săpături'
Japonia, cel mai mare client extern al F-35. SUA dau undă verde unui contract uriaș pentru încă 105 aeronave
Baza Aeriană de la Câmpia Turzii va fi modernizată de SUA. Americanii vor rotații ale aeronavelor de luptă pentru descurajarea Rusiei
SUA vor moderniza rachetele Patriot ale Taiwanului
Noua 'lege a protestelor' a scos grecii în stradă, înregistrându-se confruntări între protestatari și forțele de ordine
Nava maritimă pentru scafandri Grigore Antipa a intrat în reparații capitale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro