Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Trupele daneze vor reveni la baza irakiană Al-Asad pe 1 martie
17 feb, 20:39
Danemarca a anunţat luni că îşi va retrimite personalul militar la baza irakiană al-Asad la 1 martie pentru a relua instruirea forţelor de securitate irakiene în lupta împotriva organizaţiei jihadiste Statul Islamic, relatează Reuters.

Statul nordic membru al NATO a retras lua trecută majoritatea celor 130 de militari staţionaţi la baza Al-Asad ca urmare a unor preocupări privind securitatea în urma unui atac cu rachete iraniene lansat asupra bazei pe 8 ianuarie. Forţele daneze staţionate la bază fac parte din coaliţia internaţională care luptă împotriva grupării jihadiste Statul Islamic în Irak şi Siria, transmite Agerpres.

Ministerul danez al Apărării a precizat luni că situaţia securităţii nu este acum diferită de cea dinaintea atacului, motiv pentru care a considerat că soldaţii danezi pot reveni la bază.

''În lupta împotriva terorii, este important ca Irakul să nu devină din nou un focar al recrutării şi antrenării teroriştilor'', a declarat ministrul danez al Apărării, Trine Bramsen, potrivit unui comunicat.

''De aceea, este important să reluăm instruirea personalului de securitate irakian, astfel încât, pe termen lung, să poată asigura securitatea în Irak'', a adăugat Bramsen.

Ştiri Recomandate

Fost expert NATO: Rusia a infiltrat ofițeri GRU în Italia
Ministrul Nicolae Ciucă, în vizită la spitalul de campanie de la Constanța. Instalarea facilității decurge conform planului
Raed Arafat spune că stare de urgență în România ar putea fi prelungită săptămâna viitoare
Armata română se va implica pentru a preveni infracțiunile silvice
Ministrul Vela a anunțat carantinarea orașului Țăndărei, județul Ialomița
Kremlinul suspendă zborurile spre Rusia, inclusiv pentru repatrierea cetățenilor săi
MApN: Prima evaluare a Spitalului Județean Suceava a fost efectuată. Medici militari se îndreaptă spre unitatea medicală
Cehia a îndepărtat statuia mareşalului sovietic Ivan Konev din Praga. Rusia protestase inițial