Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Revolte în Tunisia | Armata, scoasă pe străzi. Peste 600 de persoane au fost arestate
18 ian, 15:07
Peste 600 de persoane au fost arestate după a treia noapte de revolte în Tunis şi în alte 15 oraşe din Tunisia, a anunţat luni Ministerul de Interne tunisian.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne tunisian, Khaled Hayouni, a precizat că au fost operate 632 de arestări, potrivit Agerpres, care citează AFP, Reuters şi dpa.

Grupuri de tineri cu vârste cuprinse între 15 ani şi 25 de ani au ''incendiat pneuri şi pubele pentru a împiedica deplasările forţelor de securitate'', în pofida unor restricţii de circulaţie impuse pentru a limita răspândirea COVID-19 în ţara afectată de o gravă criză economică şi politică.

Autorităţile de la Tunis au decis să desfăşoare armata în oraşele Sousse (est), Bizert (nord), Kasserine şi Siliana (centru-vest), după ce în ultimele trei zile protestele s-au întins în ţară. Mohamed Zekri, reprezentant al Ministerului Apărării tunisian, a precizat că scopul trimiterii militarilor în oraşele respective este de a proteja anumite clădiri guvernamentale.

Demonstranţii au sfidat şi o interdicţie de circulaţie, impusă pentru a încetini răspândirea noului coronavirus, şi au ieşit pe străzi în fiecare noapte începând de vineri pentru a denunţa dificultăţile economice.

În capitala Tunis, poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii care o atacaseră cu pietre şi blocaseră şoselele.

Proteste violente s-au înregistrat şi în oraşele Mahdia, Kairouan, Kelibia, Nabeul, Manouba şi Monastir.

La 10 ani de la revoluţia care a dus la îndepărtarea dictatorului Zine El Abidine Ben Ali, Tunisia cunoaşte o gravă criză economică, ţara ajungând practic în pragul falimentului.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro