Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Turcia a lansat la apă prima corvetă din clasa Ada pentru Pakistan. Ankara și Islamabadul stabilesc o axă ostilă Greciei
18 aug, 20:26
Prima corvetă MİLGEM-Ada (PNS Babur) realizată în Turcia pentru Pakistan a fost lansată (15.08) la apă, în Istanbul, în prezența președintelui turc Recep Tayyip Erdogan și a omologului său pakistanez, Arif Alvi.
Lansarea primei corvete din clasa Ada, în Turcia, în prezența președintelui turc Recep Tayyip Erdogan și a omologului său pakistanez, Arif Alvi. Sursă foto: Administrația Prezidențială Turcă

A doua corvetă din programul MİLGEM va fi livrată în 2025, în timp ce alte două corvete sunt programate să fie construite în Pakistan.

Conform președintelui Erdogan, construcția corvetei reprezintă o piatră de hotar în strânsa cooperare în domeniul apărării dintre Turcia și Pakistan, care se extinde și la alte acorduri importante, cum ar fi vânzarea de elicoptere de atac T-129 și elicoptere de antrenament pentru Islamabad.

Președintele pakistanez, A. Alvi a afirmat: "Pakistanul este alături de frații noștri turco-ciprioți din nordul Ciprului. Permiteți-mi să vă reamintesc acest lucru: s-ar putea să avem două culturi și limbi diferite, dar suntem un singur popor, suntem alături de poporul turc".

 

G Ad:

 

Turcia și Pakistanul au stabilit o axă ostilă Greciei

 

2. Corvetă cl... (corveta-clasa-ada_70510500.jpg)

Corvetă clasa Ada, sursă foto: Ministerul Apărării din Turcia

Cotidianul elen Pentapostagma a relatat: "Pakistanezii și turcii sunt aliați și, în același timp, guvernul grec le permite să meargă spre Atena în timp ce îi restricționează pe creștinii greci!".

Pentapostagma a precizat că India are o poziție diferită față de alianța Pakistan-Turcia în ceea ce privește Ciprul de Nord și a luat decizia de a coopera cu Grecia în domeniile apărării, relațiilor politice, economice, consulare și culturale. Ministerul indian de Externe a precizat că decizia a fost adoptată după ce Ankara a furnizat Islamabadului nave moderne și elicoptere de luptă și modernizează avioanele de luptă pakistaneze cu sisteme electronice de atac fapt care a perturbat echilibrul puterii aeriene din regiune.

Conform Pentapostagma, serviciile de securitate din India sunt din ce în ce mai îngrijorate de politica președintelui turc Recep Tayyip Erdogan care încearcă să câștige o nouă influență în Pakistan prin sprijinirea țării și consolidarea militară a Islamabadului, care intenționează să preia controlul asupra Kashmirului indian, ceea ce va crește popularitatea liderului de la Ankara în rîndurile musulmanilor din Asia de Sud.

Cotidianul elen a amintit că armata pakistaneză a participat la invazia Ciprului din 1974 și că Marina pakistaneză este implicată în operația "Scutul Mediteranean" al Turciei, care a început în 2006 pentru a consolida credința în "Patria albastră" de la Ankara la Marea Mediterană.

Referitor la invazia turcă din Cipru, inclusiv surse arabe susțin că pe timpul operațiilor militare au existat situații în care avioane turce au fost pilotate de aviatori pakistanezi.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Raport OSCE: Forţele ruse de ocupaţie din Ucraina îşi maschează prezenţa. Mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro