Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Turcia e ironică. Ankara spune că Franța e 'confuză', negând că fregata Le Courbet a fost luată în vizor de navele Turciei
13 ian, 09:39
Incidentul din vara anului trecut când nave militare ale Turciei au luat în vizor fregata franceză Le Courbet e încă subiect de discuții diplomatice între Ankara și Paris.
Fregata franceză Le Courbet

Incidentul cu pricina a avut loc în iunie 2020, în Marea Mediterană, când fregata franceză Le Courbet, aflată sub misiune NATO, a încercat să oprească o navă cargo sub pavilion turcesc suspectată că încălca embargoul ONU privind transportul de arme în Libia. 

Doar că nava turcă era însoțită de mai multe fregate ale Marinei turce care, prin sistemele radar au luat în vizor de mai multe ori fregata franceză, acțiune care precede un atac. Franța a reacționat imediat la nivel diplomatic și a denunțat hărțuirea Turciei, membră și ea a NATO.

 

Turcii spun că Franța e „confuză” și „încurcă incidentele”

 

La peste șase luni de la incident, ministrul Apărării din Turcia, în cadrul unei videoconferințe cu comandanții turci, a comentat ironic acuzele Franței, precizând că omologul său Florence Parly  „pare să fi încurcat incidentele”, după ce ministrul Apărării de la Paris a acuzat din nou Turcia de „hărțuire”. Hulusi Akar, ministrul Apărării turc, nu a dorit să comenteze mai mult, dar s-a rezumat să precizeze că Franța este „confuză”, notează cei de la Daily Sabah.

Reacția vine după ce Florence Parly a acuzat la finalul săptămânii trecute din nou Turcia de „hărțuire”, vorbind despre cele întâmplate vara trecută.

Totodată, oficialul turc a respins „cu tărie” acuzele Franței cu privire la incidentul grav care a avut loc în Mediterană.

Akar a mai transmis că toate informațiile care au apărut după incident indică clar că „acuzele francezilor sunt nefondate și nu reflectă adevărul”.

El a îndemnat Franța să accepte realitatea și a reiterat faptul că Ankara așteaptă scuze oficiale din partea Parisului cu privire la această chestiune.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Vehicul de tip Humvee, furat dintr-o garnizoană a Gărzii Naționale a SUA
Rusia se laudă cu conceptul unui nou portavion, botezat „UMK Varan” (Foto)
Avioanele F-35 israeliene vor participa pentru prima dată la exerciții comune în afara țării
Armata algeriană a desfăşurat manevre militare aeriene şi terestre la frontiera cu Marocul
Armata SUA a finalizat procesul de retragere a trupelor din Somalia
Securitate energetică | Nord Stream 2: O navă rusească vizată de sancţiuni americane
Gerhard Schroeder: Reunificarea Peninsulei Crimeea cu Rusia reprezintă un răspuns la extinderea NATO
Inginerii au dezvăluit date despre noul radar al avionului de generația a șasea, Tempest
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro