Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Turcia: Racheta de croazieră anti-navă ATMACA a trecut ultima etapă de testare (Video)
Industria turcă de apărare a testat cu succes, pe 4 iulie, racheta de croazieră anti-navă ATMACA, trecând, astfel, cu ultima etapă de testare planificată, potrivit Daily Sabah.

După această ultimă etapă de testare planificată – atingând cu succes o țintă  aflată la o distanţă de aproximativ 200 de kilometri – racheta de croazieră anti-navă ATMACA ar urma să intre în serviciul Forţelor Navale Turce, a declarat, sâmbăta, președintele Directoratului pentru Industria de Apărare al Turciei (SSB), Ismail Demir.

Racheta ATMACA a fost dezvoltată în cadrul Proiectului MILGEM din programul național de război al Turciei. ATMACA este primul sistem ASM (Subsonic Anti-ship Missile) dezvoltat indigen, și este destinat să înlocuiască racheta Boeing RGM-84 Harpoon aflată în serviciul forțelor navale ale Turciei.

Primul contractant Roketsan a început dezvoltarea rachetelor în septembrie 2012, după finalizarea unui contract de cercetare și dezvoltare demarat în 2009. Prima testare a rachetei Atmaca a avut loc în martie 2017. 

În anul 2018, conducerea industriei de apărare din Turcia (SSB) a semnat un acord cu două companii turce – Rokestan și Aselsan – pentru a produce în comun, în serie, primele rachete de croazieră anti-navă ATMACA.

Roketsan (cel mai mare producător turc de armament și un important contractor în domeniul apărării) este însărcinat cu producția în serie a rachetelor de croazieră ATMACA. Conform acordului, echipamentul și piesele de schimb pentru sistemul de control şi lansare al rachetelor vor fi produse de compania turcească Aselsan (corporație care produce aparatură radio militară tactică și sisteme electronice de apărare pentru Forțele Armate turce).

 

Proiectul ATMACA vizează îmbunătățirea programului de rachete al Forțelor Armate ale Turciei

 

Racheta Atmaca este propulsată de un motor de turbo Safran TR40 și are o rază de acțiune de peste 200 km și o viteză de angajare subsonică Mach 0,85. Cu o greutate mai mică de 800 kg, incluzând un focos de 250 kg. ATMACA are o lungime de 5,2 m, un diametru de 350 mm și are o anvergură aripilor de 1,4 m.

Nu puţine sunt vocile care susţin că racheta ATMACA are caractersitici similare cu Exocetul din Franța, C-802 din China și Harpoon din SUA.

Sistemele de rachete vor fi integrate în proiectul MILGEM (Proiectul naval național MILGEM), care a fost inițiat în anul 2000 pentru a proiecta și a construi o flotă de corvete și fregate multifuncționale care vor înlocui navele mai vechi. Cu alte cuvinte, Turcia va dota corvetele cu rachete de croazieră anti-navă ATMACA.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Primele două aeronave F-16 din lotul de cinci au sosit în România. MApN a anunțat calendarul următoarelor livrări
Sângele apă nu se face. Mercenarii ruși din Wagner Group, arestați în Belarus, s-au întors în Rusia
10 aeronave IAR-99 Standard vor fi modernizate la Avioane Craiova
Armata franceză se află în Beirut. Sute de militari participă la operațiunile de după exploziile din port
România consideră că normalizarea relațiilor dintre Israel și EAU va contribui la stabilitatea Orientului Mijlociu
Ambasada SUA în România nu slăbește lupta împotriva traficului de persoane, după extrădarea a doi cetățeni capturați de forțele speciale ale MAI
Erdogan, declarație ambiguă și amenințătoare despre atacarea vasului turc de explorare. Turcia acuză Franța de atitudine 'huliganică'
Serbia și Kosovo vor purta negocieri la Casa Albă
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro