Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Turcia: Suntem singura ţară NATO care a luptat contra organizației teroriste Daesh
09 oct, 09:36
Ministerul Apărării Naționale din Turcia a declarat marți că Turcia a fost singura țară, membră a NATO, care a luptat împotriva organizației teroriste Daesh, informeaz ă    agenţia de ştiri  turcă de stat  Anadolu.

Ministerul a declarat pe twitter că Turcia a suferit cel mai mult din cauza atacurilor sângeroase ale Daesh și a combătut organizația teroristă în interiorul și în afara granițelor ei.

Ministerul turc al Apărării a adăugat că Forțele armate turce își vor continua lupta împotriva Daesh și la est de Eufrat.

Ministerul a menționat, de asemenea, că în timpul operațiunilor Scutul Eufratului, forțele armate turce au dat o lovitură organizației teroriste Daesh, atât asupra forţelor armate ale grupării teroriste, cât şi asupra oraşului Dabiq din nordul Siriei care era un altar al teroriștilor.

În ultimii doi ani, operațiunile Scutul Eufratului și Olive Branch au eliberat regiunea de teroriștii YPG / PKK și Daesh, permițându-le sutelor de mii de civili strămutați să se întoarcă la casele lor.

PKK este o organizaţie clasată drept teroristă de Turcia, SUA și Uniunea Europeană - a desfășurat o campanie teroristă împotriva Turciei de peste 30 de ani, provocând moartea a aproape 40.000 de persoane, inclusiv femei și copii.

Ştiri Recomandate

US Navy folosește flote de elicoptere comerciale
Nava amiral a marinei germane din Primul Război Mondial, descoperită pe fundul Atlanticului
SUA dezvoltă gloanțe pe care Forțele Speciale le vor putea utiliza sub apă
Atac armat la Baza aeronavală Pensacola
Încă trei transportoare blindate Piranha 5 vor ajunge în România
Armata elvețiană a comandat vehicule de recunoaștere EAGLE 6×6
Turcia ar putea bloca varianta finală a planului de apărare al NATO pentru republicile baltice şi Polonia
Iranul a desfășurat în Siria sisteme de rachete