Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Turcia: Suntem singura ţară NATO care a luptat contra organizației teroriste Daesh
09 oct, 09:36
Ministerul Apărării Naționale din Turcia a declarat marți că Turcia a fost singura țară, membră a NATO, care a luptat împotriva organizației teroriste Daesh, informeaz ă    agenţia de ştiri  turcă de stat  Anadolu.

Ministerul a declarat pe twitter că Turcia a suferit cel mai mult din cauza atacurilor sângeroase ale Daesh și a combătut organizația teroristă în interiorul și în afara granițelor ei.

Ministerul turc al Apărării a adăugat că Forțele armate turce își vor continua lupta împotriva Daesh și la est de Eufrat.

Ministerul a menționat, de asemenea, că în timpul operațiunilor Scutul Eufratului, forțele armate turce au dat o lovitură organizației teroriste Daesh, atât asupra forţelor armate ale grupării teroriste, cât şi asupra oraşului Dabiq din nordul Siriei care era un altar al teroriștilor.

În ultimii doi ani, operațiunile Scutul Eufratului și Olive Branch au eliberat regiunea de teroriștii YPG / PKK și Daesh, permițându-le sutelor de mii de civili strămutați să se întoarcă la casele lor.

PKK este o organizaţie clasată drept teroristă de Turcia, SUA și Uniunea Europeană - a desfășurat o campanie teroristă împotriva Turciei de peste 30 de ani, provocând moartea a aproape 40.000 de persoane, inclusiv femei și copii.

Ştiri Recomandate

Trupele britanice din Estonia primesc mesaje de amenințare. Oficialii britanici suspectează Rusia
Lituania înlocuiește elicopterele sovietice Mi-8 cu UH-60M Black Hawk
Soldații US Army retrași din Siria vor ajunge în Irak
China’s Energy Ambitions Set to Shake Up Russian Arctic
Turcia și forțele kurde se acuză reciproc de încălcarea armistițiului
Trump, discuție cu Erdogan după ce Turcia a continuat operațiunea împotriva kurzilor
EXCLUSIV
Geopolitics work in favour of Putin’s favor
Acord între Guvernul României și industria de apărare pentru finanțarea și sprijinirea industriei autohtone