Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina a efectuat mai multe lansări test cu rachete Vilkha-M
Secretarul adjunct al Consiliului de Securitate Națională și Apărare (CSNA) din Ucraina, Serhiy Krivonos, a anunțat că lansările test ale rachetelor modernizate "Vilkha-M", desfășurate în Poligonul Alibey, pe 30 august, din sudul regiunii Odessa, au fost finalizate cu succes și fără probleme.

Potrivit lui Kryvonos, CSNA a luat o serie de decizii pentru a asigura producerea și furnizarea cât mai rapidă de noi rachete pentru sistemele de apărare de coastă, informează BSMAP, citând publicaţia ucraineană Ukrinform.

"Vilkha-M" reprezintă o variantă profund modernizată a rachetei sovietice 9K58 "Tornado", are o rază maximă de acțiune de 130 km și este dezvoltată de colectivul întreprinderii de stat "Biroul de proiectare Luch" din Kiev, în cooperare cu alte întreprinderi private și de stat din cadrul complexului industrial de apărare al Ucrainei.

Potrivit Ukrinform, "pentru a complica următoarea etapă de testare a sistemelor de rachete", Rusia a pregătit o provocare pe durata lansărilor rachetelor, blocând limita sudică a raionului de lansare notificat de Ucraina în Marea Neagră prin NOTAM A2762/19 și A2761/19.

Ştiri Recomandate

Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari
Polonia intenționează să folosească o armată de partizani voluntari, în cazul unui război cu Rusia
Suedia şi Norvegia se vor alătura Iniţiativei Europene de Intervenţie, proiectul sponsorizat de Franța și de Emmanuel Macron
India a primit al doilea submarin din clasa Scorpene