Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Ucraina intenţionează să-şi crească de cinci ori exporturile de armament până în 2025
22 aug 2019 / 13:27
Ucraina intenționează să-și crească exporturile de armament până la 20 de miliarde de dolari până în 2025, a spus pentru Censor.net, Aivaras Abromavicius,  președintele Consiliului de Supraveghere al întreprinderii de stat din domeniul apararii "Ukroboronprom", potrivit Uawire.org.

„În exporturi ne-am propus un obiectiv ambițios - să creștem de cinci ori exporturile până în 2025. Piața mondială a armelor este de aproape 2 trilioane de dolari pe an. Vrem să exportăm 2 miliarde de dolari pe an ", a spus el.

Potrivit acestuia, zonele cele mai promițătoare pentru exporturile militare sunt industria aeronavelor și a rachetelor. În ultimii ani, Ucraina nu a fost exportator de aeronave din cauza „sabotajului de către persoanele responsabile pentru această zonă", a menționat Abromavicius.

Cu toate acestea, în industria rachetelor, au fost semnate recent mai multe „contracte extrem de bune". În consecință, Abromavicius consideră că Ucraina are un „avantaj competitiv" pe piețele globale.

Președintele Consiliului de Supraveghere al UkrOboronProm consideră că trebuie reformat Concernului de Stat care monitorizează industria apărării și că reforma ar trebui să înceapă cu înlocuirea directorului general, care a pierdut controlul asupra companiilor, a acumulat datorii mari și a provocat stagnarea producţiei de armament, deoarece există deja „O absență completă de proiecte noi, de ultimă generație".

Șapte candidați sunt considerați potriviţi pentru al înlocui pe Pavlo Bukin, care deține în prezent funcția de director general al Concernului de Statcare UkrOboronProm. Abromavicius consideră că este posibil ca unele dintre filialele concernului să fie privatizate.

Conform informațiilor publicate în martie 2019 de Institutul de Cercetare privind Pacea Internaţională de la Stockholm(SIPRI), Ucrainei se află în primii 25 de exportatori de arme în perioada 2014-2018, fiind pe poziția a 12-a în lume. Potrivit institutului, liderii sunt SUA, Rusia și Franța. Principalii cumpărătorii de echipamente militare ucrainene sunt China și Thailanda.

În 2019, Ucraina își mărește cheltuielile militare cu aproape 16%, până la 7,6 miliarde de dolari (față de 6,4 miliarde de dolari anul trecut). Aceasta reprezintă 5,4% din PIB-ul țării.

Ştiri Recomandate

Rușii se laudă că noile Su-57 pot zbura 'singure'. O nouă perdea de fum a Moscovei?
Putin cere Consiliului de Securitate o poziție finală după retragerea SUA din Tratatul Cer Deschis
Jurnaliști uciși la Kabul
Disensiuni în Guvernul Italiei cu privire la achiziția de avioane F-35
US Army a comandat rachete Hydra-70
Taiwan confirmă achiziția sistemului de rachete Harpoon Block II
Marea Britanie, îngrijorată de transferul avioanelor rusești în Libia
Guvernatorul din Minnesota va 'mobiliza în totalitate' Garda Naţională