Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ucraina: Rusia folosește confictul din Donbas pentru testarea tehnicii și echipamentelor de luptă
11 iul 2019 / 09:23
Războiul din Donbas  este acum folosită de ocupanți ca teren de încercare pentru testarea tehnicii și echipamentelor miliare rusești, a declarat  într-un interviu acordat publicației Defense Express, comandantul Forțelor pentru Operații Întrunite din Ucraina, general locotenent Oleksandr Syrsk, informează Uawire.org.

"Conducerea militară rusă a saturat contingentul de ocupație cu arme moderne, sisteme de cercetare și război electronic, echipamente de comunicații și alte mijloace moderne pentru a le oferi un avantaj față de forțele ucrainene. În același timp, se efectuează cercetări funcționale și tehnologice cu privire la noi prototipuri de arme în condiții de luptă. În prezent, Donbas este folosit de ocupanți ca teren de testare pentru verificarea capabilităților moderne ale armatei ruse și a echipamentului militar", a declarat Syrsky.

Potrivit generalului ucrainean, lista armelor moderne rusești folosite în Donbas este lungă, iar utilizarea tehnologiilor militare moderne (în special cele radar, de război electronic și sisteme antiaeriene) este permisă doar soldaților ruși din regiunile Donețk și Lugansk.

În cadrul forțelor de ocupație au fost observate tancurile T-72BA (modelul 1999) și T-72BZ (2011); vehicule blindate BTR-82A și un BTR-80 cu remorcă TKN-4GA; un vehicul de luptă al infanteriei BMD-2; vehicule blindate Rys, Tiger, GAZ 3937 Vodnik, Kamaz-4326 Vystrel și Mustang; sisteme de artilerie 2B16 Nona-K, MLRS Tornado, sisteme de rachete Pantsir S1; sistemele radar Kasta-2E2, subsistemul de control aerian Barnowl-2; lansatorul portabil de proiectile antiaeriene Verba și multe altele.

De asemenea, a fost observată folosirea proiectilelor de artilerie de 152 mm ale sistemului de artilerie Krasnopol, lansatorul de proiectile KM-8 Gran (2016) și sisteme antitanc Fagot, cu rachete 9M111 și 9M113.

Sistemele electronice de război pe care Rusia le-a adus în Donbas merită o atenție deosebită. Cele identificate includ R-330 Zhitel, SPR-2M Rut-BM, RB-34IV Leyer, R-378B Borisoglebsk-2, 1L269 Krasukha-2 și SB-109A Bylina. Eficacitatea acțiunilor de război electronic ale inamicului a fost destul de mare. Aviația de cercetare a folosit în mod intensiv aparatele rusești de zbor fără pilot Orlan-10, Granat, Takhion, Eleron și Zastava.

În mod periodic, lunetistii profesioniști ruși intră în zona de conflict echipați cu puști noi și cu gloanțe de mare eficiență. De asemenea, militarii ruși au fost observați utilizând sisteme moderne de luptă contra lunetiștilor.

Ştiri Recomandate

BREAKING NEWS
Un Boeing 737-400 s-a prăbușit în Afganistan, într-o zonă controlată de talibani
Operațiunea Barkhane: Franța se teme că trupele US Army vor părăsi Africa
US Army a început testele pentru noul vehicul Bradley
Trei rachete Katiușa au lovit în plin Ambasada SUA din Bagdad
Trump amintește de rachetele Javelin și ajutorul militar oferit Ucrainei, fără nicio condiționare
Ungaria va primi gaze prin conducta TurkStream
China este al doilea mare producător de arme din lume
US Marine Corps folosește noul vehicul JLTV în insula Hokkaido