Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
UE prelungeşte cu un an sancţiunile împotriva Belarusului, inclusiv embargoul asupra armelor
17 feb, 16:54
Miniştrii de externe din UE au decis luni să prelungească pentru un an sancţiunile împotriva Belarusului, inclusiv un embargou asupra armelor, se arată într-un comunicat citat de AFP.
Președintele din Belarus, Aleksandr Lukașenko a declarat că țara sa nu este amenințată că cineva o va „încorpora” în ceva sau o va „împărți”.

În afară de embargou, aceste sancţiuni vizează de asemenea patru personalităţi din fosta republică a URSS, care au interdicţia de a călători în UE, iar activele lor din blocul comunitar au fost îngheţate. Aceste patru persoane sunt acuzate de "dispariţia inexplicabilă a doi opozanţi politici, a unui om de afaceri şi a unui jurnalist, în 1999 şi în 2000", se arată în comunicat, transmite Agerpres.

În privinţa embargoului asupra armelor, a fost prelungită totuşi o derogare "pentru a permite exportarea de echipamente de biatlon".

Sancţiunile împotriva Belarusului au fost adoptate pentru prima dată în 2004. UE a adoptat măsuri suplimentare în 2011, pentru a sancţiona încălcările drepturilor omului şi represiunea împotriva societăţii civile şi a opoziţiei democratice, reaminteşte comunicatul.

În februarie 2016, în urma unei serii de semne de deschidere din partea regimului preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, aflat la putere din 1994, Consiliul European a ridicat totuşi măsurile care vizau 170 de persoane şi trei companii, menţinând în acelaşi timp embargoul asupra armelor şi sancţiunile impuse celor patru persoane.

Ştiri Recomandate

Germania aprobă vânzarea unui submarin către Egiptului şi a patru nave de război Israelului
Rusia a trimis zeci de transportoare blindate pe străzile oraşului Rostov-pe-Don (Video)
Coronavirus | Donald Trump către americani: Următoarele două săptămâni vor fi foarte, foarte dureroase
Rusia trimite în SUA un zbor cargo cu echipamente medicale în contextul pandemiei de COVID-19
Convoi rusesc de blindate, împotmolit în noroi după ce a fost blocat de US Army (VIDEO)
Aviația Israelului ar fi atacat o bază militară a trupelor lui Assad în Siria
Şapte cadre medicale de la Spitalul Militar Dr. Carol Davila au fost diagnosticate cu Covid-19
Alertă în US Navy. Peste 100 de marinari de pe portavionul USS Theodore Roosevelt sunt infectați cu Covid-19