Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un avion A-10C a lansat accidental o rachetă M-156. US Air Force a confirmat incidentul
10 sep, 11:49
Un avion aerian american A-10C „Thunderbolt II”, utilizat pentru atacul la sol, a lansat accidental o rachetă în timpul unui zbor de antrenament. 
A-10, sursă foto: US Army - airman.dodlive.mil

Din fericire racheta a lovit o zonă nepopulată din apropierea bazei de pregătire militară, dar ar fi putut cauza daune grave în cazul în care ar fi lovit o zonă urbană.

Incidentul a avut loc joi, pe data de 5 septembrie, în apropiere de orașul Tucson, Arizona, SUA, informează Popular Mechanics. Avionul A-10C a lansat accidental o rachetă M-156. Incidentul a fost confirmat de US Air Force.

A-10 Thunderbolt II este un avion cu reacție, bimotor, de atac la sol. Scopul avionului este de a oferi suport aerian de apropiere forțelor terestre prin atacarea țintelor la joasă înălțime.

A-10 a avut zborul inagural în 1972 și poate fi utilizat împotriva tancurilor, vehiculelor blindate sau a altor ținte de la sol. Avionul este primul conceput de americani, destinat exclusiv pentru suport aerian de apropiere. A-10 cântărește 23 de tone și poate atinge o viteză de croazieră de 560km/h.

A-10C reprezintă varianta upgradată, beneficiind de sisteme de comunicații digitale care au redus timpul de reacție pentru recunoașterea țintelor de la sol și atacarea acestora. Avioanele au fost dislocate de US Army și în războiul din Irak.

Ştiri Recomandate

Portavionul Prince of Wales al Royal Navy a fost lansat la apă
Iranul ameninţă să transforme într-un ''câmp de luptă'' orice ţară care îl atacă
Parlamentul ucrainean a adoptat o lege cu privire la elaborarea unui plan de apărare în caz de agresiune sau conflict armat
Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari