Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

În ciuda câtorva probleme de natură tehnică, avioanele F-35 reprezintă în continuare o investiție rentabilă
Un sondaj realizat în rândul cititorilor Air Force Technology arată că 62% dintre aceștia consideră că avioanele F-35 reprezintă în continuare o investiție rentabilă pentru forțele aeriene. Cu toate acestea, 38% din respondenți au considerat că nu merită investiția.
F-35 Lockheed Martin

Sondajul a fost realizat în contextul în care săptămâna trecută Polonia a semnat un contract cu Lockheed Martin în valoare de 4,6 miliarde de dolari pentru achiziționarea a 32 de aeronave de luptă F-35, într-o mișcare care dorește să crească capacităţile forțelor aeriene, Polonia fiind prima țară est-europeană care va intra într-un astfel de program.

În această lună, Air Force Technology a sondat publicul pentru a vedea dacă industria consideră în continuare că aeronava de luptă este în continuare o investiție profitabilă. Majoritatea cititorilor au susținut că merită costurile, iar 38% au declarat contrariul.

Programul de lungă durată a atras dezbateri publice, atât pro, cât și contra. Unele țări s-au înscris în acest program, în vreme ce altele au renunțat la acesta, subliniind faptul că aeronava de luptă nu este doar o parte a sistemului de apărare, ci reprezintă și un instrument politic.

Comentând pe marginea programului, analistul Global Data Defense, Anthony Endersen, a declarat: ,,Exporturile de programe majore, precum F-35 sunt rare și bazate pe considerente tehnice. Dimensiunea politică este foarte importantă în procesul de luare a deciziilor pentru țările care sunt sau și-ar dori să fie în marja pieței de export a F-35, așa cum reiese din prima decizie de achiziție (Norvegia)”.

,,Decizia de acolo (Norvegia) s-a bazat în mare parte pe relațiile guvernamentale și convergența politicilor. Aspectul financiar va afecta astfel numărul achiziției, în unele cazuri, dar acesta nu este elementul principal în procesul de selecție”.

În ciuda problemelor persistente, așa cum se arată în Raportul anual din 2019 al Departamentului Apărării al SUA, avioanele F-35 sunt privite în continuare ca fiind de interes, acest aspect fiind întărit de decizia Poloniei, precum și o posibilă achiziție din partea Finlandei, care și-ar dori înlocuirea flotei de F/A-18 C/D Hornet.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România, acuzată că a trimis ajutor umanitar de proastă calitate în R. Moldova. Ambasada reacționează și acuză „dispute politice”
Nava purtătoare de rachete „Zborul” a plecat spre Bulgaria. Exerciții alături de fregata „Regina Maria” și nave din SUA, Turcia, Italia și Georgia
Scandalul primelor plătite de Rusia pentru uciderea soldaților SUA | Generalul Milley spune că SUA for face 'săpături'
Japonia, cel mai mare client extern al F-35. SUA dau undă verde unui contract uriaș pentru încă 105 aeronave
Baza Aeriană de la Câmpia Turzii va fi modernizată de SUA. Americanii vor rotații ale aeronavelor de luptă pentru descurajarea Rusiei
SUA vor moderniza rachetele Patriot ale Taiwanului
Noua 'lege a protestelor' a scos grecii în stradă, înregistrându-se confruntări între protestatari și forțele de ordine
Nava maritimă pentru scafandri Grigore Antipa a intrat în reparații capitale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro