Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Un doc plutitor a lovit mai multe submarine şi nave ale Marinei Militare ruse (Foto/Video)
04 sep, 11:34
Tifonul Maysak și-a dezlănțuit furia asupra Marinei Militare ruse. În cursul zilei de ieri, pe reţele de socializare, au apărut mai multe materiale video cu un doc plutitor – construcție plutitoare folosită, pentru ridicarea navelor din apă în vederea întreținerii și reparațiilor – care din cauza vântului puternic a fost pus în mişcare, lovind mai multe submarine şi nave ale Marinei Militare ruse din portul Vladivostok.

Portul Vladivostok este baza principală a marinei ruse din Pacific. Zona în care s-a produs accidentul găzduiesc submarine din clasa Kilo și mai multe nave purtătoare de rachete din clasa Tarantul.

Mai mulţi martori oculari care au surprins incidentul au distribuit răpit imagini şi materiale video pe reţelele de socializare şi ulterior în comunitatea Open Source Intelligence (OSINT) de pe Twitter.

Potrivit celor care au analizat imaginile, este mult prea devreme pentru o evaluare privind pagubele produse în urma acestui incident, dar faptul că mai multe submarine şi nave au fost lovite de pontonul plutitor nu poate fi o veste bună pentru marina rusă.

Din primele informaţii reiese că în portul Vladivostok erau staţionate șapte submarine din clasa Kilo ale Flotei rus din Pacific și alte opt corvete purtătoare de rachete din clasa Tarantul. După cum se poate observa şi în materialele video ataşate, docul plutitor loveşte două submarine, iar mai apoi mai multe nave militare.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Ciucă anunță că militarii români aflați în Turcia sunt în afara oricărui pericol după cutremurul
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro