Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un elicopter Black Hawk al SUA a aterizat de urgență în Piața Charles de Gaulle din București, lovind doi stâlpi
15 iul, 10:36
Un elicopter american care efectua exerciții pentru Ziua Aviației a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle din București.
Sursă foto: Valentina Preda Facebook

Update:

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București a transmis că a luat la cunoștință despre incidentul care a avut loc azi dimineață în Capitală și că urmărește îndeaproape evoluțiile. Oficialii americani precizează că lucrează împreună cu partenerii români pentru rezolvarea acestei situații. În orele următoare vor fi furnizate informații actualizate pe măsură ce ele vor fi disponibile.

La fața locului au ajuns și procurorii militari care investighează cauzele acestei aterizări forțate, conform unor surse militare fiind deschis un dosar pentru distrugere.

Update:

G Ad:

Conform unor surse DIGI 24 evenimentele dedicate Zilei Aviației au fost anulate. Conform unor martori oculari elicopterul nu a lovit stâlpii, ci suful palelor i-au pus la pământ.

Update:

Conform unor surse militare o echipă tehnică a plecat deja de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu către Capitală. Conform acelorași surse se pare că elicopterul a pierdut din portanță și a fost nevoit să aterizeze de urgență.

Știrea inițială: 

Elicopterul militar ce aparţine Statelor Unite ale Americii ar fi suferit o defecţiune tehnică şi chiar a lovit doi stâlpi în zona Charles de Gaulle. Cei doi stâlpi au fost retezaţi şi au ajuns pe şosea, blocând astfel traficul.

2. -imagine fara descriere- (elicopter-balck-hawk-charles-de-gaulle_11909800.jpg)

3. -imagine fara descriere- (stalpi-doborati_97678300.jpg)

Pilotul elicopterului a găsit zona perfectă pentru a ateriza fără a provoca alte pagube, astfel că a efectuat o aterizare de urgenţă în sensul giratoriu de la Aviatorilor.

Potrivit unor surse, elicopterul militar a trecut foarte aproape de statuia Aviatorilor. De asemenea, nu există victime.

 

 

 

Conform unor surse militare elicopterul face parte din cadrul Brigăzii 1 Aviaţie de Luptă ”Demon Brigade”. Brigada 1 Aviație de Luptă a sosit în luna aprilie la Baza Mihail Kogălniceanu, în cadrul operațiunii Atlantic Resolve. 

Brigada de aviație cuprinde aproximativ 2.000 de militari, cu aproximativ 50 de elicoptere UH-60 and HH-60 Black Hawk, 10 CH-47 Chinook, 25 de aparate de atac AH-64 Apache și 1.800 de vehicule de sprijin.

4. -imagine fara descriere- (elicoptere-black-hawk_22866300.jpg)

 

Un AH-64 Apache a aterizat de urgență și la Constanța

 

Nu este pentru prima dată când un elicopter american este nevoit să aterizeze de urgență în urma unei defecțiuni.

Un incident mai puțin obișnuit s-a petrecut în dimineața zilei de marți, 25 mai, în Pecineaga, un elicopter militar american fiind nevoit să aterizeze pe un câmp de la marginea comunei.

În acest moment nu se știu motivele pentru care elicopterul, model AH-64 Apache, a fost nevoit să aterizeze pe terenul agricol, chiar în apropierea drumului județean care duce în comuna Pecineaga.

Primarul comunei, Stan Niculae, spune că nu au avut loc incidente neplăcute, nu a fost nimeni rănit și niciunul dintre localnici nu a suferit pagube materiale.

Incidentul a fost filmat de cei care treceau pe drumul județean, fiind chiar luat în râs de către unii dintre participanții la trafic, care i-au întrebat pe militarii americani desemnați să păzească aparatul daca nu cumva au rămas fără benzină și au nevoie de combustibil.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA constituie o grupare navală operativă destinată combaterii submarinelor ruse din Atlantic
Grecia şi Franţa îşi vor consolida cooperarea strategică |Parisul oferă Atenei trei fregate Belharra şi trei corvete din clasa Gowind
Primele două avioane de luptă F / A-18E Super Hornet, în configurația Block III, au ajuns la Marina SUA
Retragerea trupelor americane din Afganistan | Principalii responsabili militari ai administraţiei Biden, audiaţi în Congres
Tensiunile în creștere dintre Maroc și Algeria prevestesc un conflict militar în Magreb
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă, potrivit armatei sud-coreene. Reacţia SUA: Această lansare reprezintă o ameninţare
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
EXCLUSIV
Ar trebui România să nu recunoască alegerile din Rusia? Moscova creează minorități și susține tensiunile etnice în România
Irakul va cumpăra 12 avioane JF-17 Thunder din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro