Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un F-16 Falcon 'rusesc' a făcut furori pe Internet
22 dec 2020 / 15:42
Imaginile unui avion american de luptă F-16C Falcon cu stele rusești pe aripi au devenit virale pe Internet, provocând o adevărată agitație. Numărul de înregistrare de pe coadă arată faptul că aeronava aparține Forțelor Aeriene ale SUA. Cu toate acestea, stelele roșii de pe aripi, precum și culoarea de bază a avionului indică forțele aerospațiale rusești, informează The Eurasian Times.

Escadrila 576 Întreținere aeronave a “pictat” avionul la cererea Escadrilei 64 Agresori de la baza din Nellis, Nevada, care asigură marcarea adversarului în exercițiile de pregătire pentru luptă, potrivit oficialilor forțelor aeriene americane.

O schemă de vopsea „fantomatică” a fost folosită pentru a marca un avion inamic utilizat în antrenarea piloților, în timpul exercițiului Red Flag. Camuflajul, care vrea să facă din F-16 o aeronavă Su-35 rusească, a fost realizat de 12 persoane care au lucrat în trei schimburi timp de 18 ore.

“Schema de vopsea este concepută pentru a imita un avion de vânătoare inamic. Echipajele de luptă din Statele Unite, aliații și țările partenere se pregătesc în mod regulat pentru a contracara amenințările reale, inclusiv avioanele de luptă folosite de inamic”, se precizează în comunicatul emis de Forțele Aeriene ale SUA pe această temă.

Notă: Potrivit rușilor de la Avia.pro poza e de la exercițiul „Red Flag” din 2019, dar a devenit virală recent pe rețelele de socializare.

Comentariul autorului: Escadrila 64 Agresori are în dotare 24 de avioane F-16C Falcon, pe care le vopsește în scheme de camuflaj identice cu cele ale aeronavelor inamice. Scopul principal este antrenarea în condiții cât mai reale a piloților în cadrul exersării tacticilor de luptă aeriană, așa-numitele “dog fight”, care se desfășoară pe timpul exercițiilor regulate cu durata de două săptămâni ‘Red Flag”.

În același scop, SUA mai dețin și Escadrila 64 Agresori, care utilizează F-15C Eagles. Aceasta a fost desființată pe 26 septembrie 2014, din cauza constrângerilor bugetare, dar reactivată ulterior, pe 9 mai 2019.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Turcia „condamnă cu fermitate” puciul eșuat din Armenia
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro