Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Un politician indian cere Armatei să riposteze împotriva Chinei și să recupereze teritoriul pierdut
28 iun, 14:14
Reluarea confruntărilor la frontieră între trupele indiene și chineze a scindat mediul politic din India.
Sursa foto: Ministry of Defence, Government of India

Dacă o parte dintre politicienii indieni au apelat la calea diplomației și au răspuns apelului internațional cu privire la detensionarea conflictului dintre India și partea chineză, guvernul indian condus de premierul Narendra Modi se confruntă și cu critici din partea opozanților.

Premierul Modi este acuzat de lipsă de reacție și slăbiciune după ce 20 de militari indieni și-au pierdut viața ca urmare a luptelor din Himalaya.

Pe 16 iunie, trupe chineze şi indiene s-au angajat într-o luptă violentă în regiunea Văii Galwan din Himalaya, soldată cu zeci de morţi. Confruntările au avut loc fără folosirea armelor de foc.

Deși au mai existat conflicte la frontieră între cele două părți, acest incident militar dintre China și India este deosebit de grav în condițiile în care este primul incident cu victime între cele două puteri, în ultimii 45 de ani.

 

Un politician indian cere Armatei să riposteze împotriva Chinei

 

Adhir Ranjan Chowdhury, unul din liderii Lok Sabha (camera inferioară a Parlamentului indian), a avut în cursul zilei de vineri o reacție radicală cu privire la conflictul dintre cele două părți. Potrivit Times of India, Chowdhury a cerut Guvernului să precătească o ripostă militară împotriva Chinei pentru a recupera „teritoriul pierdut de pe Valea Galwan”.

Acesta a acuzat guvernul de „lipsă de voință politică”, precizând că „situația de la graniță este sumbră” iar „China a profitat de indecizia” părții indiene.

De partea cealltă China acuză India că a provocat incidentele și a violat de mai multe ori teritoriul chinez.

Ulterior, China a eliberat zece soldaţi indieni capturaţi în timpul ciocnirii dintre armata chineză şi cea indiană în zona himalayană de la graniţa dintre cele două ţări.

La câteva zile după confruntare, pe data de 23 iunie, cele mai nou tancuri al armatei chineze, Type 15, au putut fi observate participând la un exercițiu militar într-o regiune montană din apropierea Văii Galwan din Himalaya, locul unde au avut confruntările mai sus amintite.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Întărirea batalionului NATO din Lituania. Franţa trimite tancuri Leclerc și vehicule de luptă pentru infanterie
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Retragere SUA din tratatul Cer Deschis. Rusia ar putea să se retragă şi ea
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro