Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ungaria va dezvolta sisteme radar pentru Forțele Terestre Poloneze. Contract atribuit după cinci ani de negocieri
Ungaria va dezvolta sisteme radar pentru Armata Poloniei.

Varșovia a anunțat că a selectat o companie din Ungaria pentru a dezvolta sisteme radar pentru Armată. Oferta maghiarilor, potrivit polonezilor, a fost cea mai bună ofertă din procedura de achiziții care se desfășoară încă din 2015.

Compania câștigătoare care va dezvolta radare de recunoaștere pentru Forțele Terestre Poloneze este Pro Patria Electronics Kft, cu sediul la Budapesta. Potrivit celor de la Defence24, pe locul secund s-au clasat Koenig i Wspólnicy Sp. (companie poloneză) și ELTA Systems, iar pe trei consorțiul format din WB Electronics S.A. și SRCTec LLC.

Procedura prin care a fost desemnat câștigătorul a fost realizată prin negociere, în conformitate cu legea achizițiilor publice din Polonia. 

 

Polonia încearcă de cinci ani să desemneze un câștigător

 

Achiziția de sisteme radar pentru recunoaștere a fost demarată în 2015.

Potrivit contractului inițial, compania câștigătoare va dezvolta 93 de sisteme radar, cu o opțiune contractuală pentru încă 11. Termenul inițial presupunea ca radarele să ajungă sub comanda Poloniei până în 2022. Totuși, deoarece procedura de achiziție s-a derulat cu întârzieri, cel mai probabil termenele limită vor fi modificate.

Radarele pe care le vor dezvolta maghiarii pentru Armata Poloniei vor fi folosite pentru supravegherea la sol. În prezent Polonia deține o canditate mică de sisteme hardware iar Forțele Terestre Poloneze au nevoie de astfel de radare.

Aceste echipamente vor putea fi utilizate atât în scop de recunoaștere, dar pot fi utilizate și în misiuni mai complexe de către infanterie.

Ştiri Recomandate

Fost expert NATO: Rusia a infiltrat ofițeri GRU în Italia
Ministrul Nicolae Ciucă, în vizită la spitalul de campanie de la Constanța. Instalarea facilității decurge conform planului
Raed Arafat spune că stare de urgență în România ar putea fi prelungită săptămâna viitoare
Armata română se va implica pentru a preveni infracțiunile silvice
Ministrul Vela a anunțat carantinarea orașului Țăndărei, județul Ialomița
Kremlinul suspendă zborurile spre Rusia, inclusiv pentru repatrierea cetățenilor săi
MApN: Prima evaluare a Spitalului Județean Suceava a fost efectuată. Medici militari se îndreaptă spre unitatea medicală
Cehia a îndepărtat statuia mareşalului sovietic Ivan Konev din Praga. Rusia protestase inițial