Moscova a atenţionat joi Uniunea Europeană (UE) împotriva introducerii de noi sancţiuni la adresa Rusiei, subliniind că acestea vor fi urmate de măsuri în oglindă din partea Federaţiei Ruse, informează agenţia de presă TASS.
Moscova a atenţionat joi Uniunea Europeană (UE) împotriva introducerii de noi sancţiuni la adresa Rusiei, subliniind că acestea vor fi urmate de măsuri în oglindă din partea Federaţiei Ruse, informează agenţia de presă TASS.
Comisia Europeană va sprijini intenţia Poloniei de a furniza Ucrainei încă 1,2 milioane de doze de vaccin AstraZeneca împotriva coronavirusului, a declarat miercuri guvernul de la Kiev într-un comunicat citat de Reuters.
Uniunea Europeană a încercat să-i aplice o 'muştruluială publică' Rusiei în timpul vizitei şefului diplomaţiei europene Josep Borrell vineri la Moscova, dar Bruxellesul a eşuat în această tentativă, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, într-un interviu la postul de radio Vesti FM, citat de RIA Novosti şi RBC, notează agenția Agerpres.
Comisia Europeană a cerut Ungariei să reformeze legislaţia privind achiziţiile publice pentru a combate fraude în valoare de miliarde de dolari din fondul Uniunii Europene pentru relansarea economică după pandemia de coronavirus, arată un document intern consultat de Reuters și citat de Agerpres.
Uniunea Europeană, prin vocea şeful diplomaţiei europene Josep Borrell atrage atenția armatei din Myanmar, relatează DPA.
Matthew Karnitschnig, analist și jurnalist, publică în Politico un text intitulat Europe gives Biden a one-finger salute (n.r. - expresie ce face referire la degetul mijlociu), vorbește despre relația dintre Uniunea Europeană și noua administrație de la Casa Albă.
UE a autorizat vineri comercializarea vaccinului AstraZeneca/Oxford împotriva COVID-19, al treilea care va fi aprobat în blocul comunitar după cel al Pfizer/BioNTech şi cel al grupului Moderna, a anunţat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează AFP.
Agenția Transparency International a atras atenția cu privire la corupția persistentă care slăbește sistemul de sănătate și contribuie la regresul democrației, pe fondul pandemiei de COVID-19. Raportul se referă la Indicele de Percepție a Corupției (CPI) în 2020.
Uniunea Europeană a decis să amâne posibilele sancțiuni impuse Turciei datorită reluării, pe 25 ianuarie, a convorbirilor greco-turce.
Mai multe oraşe din Ţările de Jos au fost luni, pentru a doua noapte consecutivă, scena unor violenţe, după impunerea la sfârşitul săptămânii trecute a interdicţiei de circulaţie pe timp de noapte pentru a lupta împotriva pandemiei, notează AFP. Zeci de magazine au fost vandalizate și câteva vehicule au fost incendiate.
Cancelarul german, Angela Merkel, l-a invitat pe Joe Biden, în cursul primei lor discuţii telefonice după instalarea noului preşedinte american la Casa Albă, să efectueze o vizită în Germania "imediat ce pandemia va permite acest lucru", a anunţat purtătorul de cuvânt al guvernului federal, Steffen Seibert, notează AFP.
La reuniunea din 25 ianuarie au fost abordate o serie de teme precum: cazul Navalnîi și recentele proteste din Rusia sau consolidarea parteneriatului UE-SUA.
Uniunea Europeană nu îl mai consideră pe Juan Guaido preşedinte interimar al Venezuelei, ci doar un ''interlocutor privilegiat'', au comunicat luni statele membre, potrivit Reuters.
Uniunea Europeană va lua în considerare noi sancțiuni pentru Rusia, după ce peste 3.000 de persoane au fost arestate sâmbătă în Rusia, în urma protestelor de amploare prin care se cerea eliberarea criticului de la Kremlin, Alexei Navalnîi.
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat vineri că i-a telefonat preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, pentru a-i cere "eliberarea imediată" a disidentului Aleksei Navalnîi, transmite Agerpres, citând AFP şi Reuters.
Iritaţi de revirimentele frecvente ale preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, europenii i-au cerut joi emisarului acestuia, Mevlüt Cavusoglu, "gesturi credibile" înainte de a relua dialogul în vederea normalizării relaţiilor cu Ankara, comentează Agerpres, citând AFP.
Agenţia de reglementare în domeniul medicamentelor a Ungariei a acordat aprobări preliminare pentru utilizarea vaccinului anti-COVID produs de AstraZeneca şi pentru vaccinul Sputnik V, a anunţat joi şeful biroului de presă al premierului ungar Viktor Orban, confirmând informaţii ale mass-media apărute mai devreme, informează Reuters şi MTI.