Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ungaria susține că își dorește România în Schengen. Reacție după acuzele ministrului Stelian Ion
16 iul, 15:12
Budapesta a transmis că Ungaria e pentru extinderea spațiului Schengen și al UE, după ce Stelian Ion, ministrul de Justiție, a insinuat că formațiunea UDMR face jocurile unor vecini care nu ar dori România în Schengen.
Sură foto: Peter Szijjarto - Official Facebook

Reacția Ungariei vine după atacul pe care Stelian Ion l-a lansat partenerilor de guvernare, într-un executiv format din patru formațiuni PNL - USR - PLUS - UDMR.

Citat de publicația KronikaOnline, șeful diplomației maghiare a negat un asemenea scenariu și a dat asigurări că interesul Ungariei e dezvoltarea relațiilor cu România.

„Ungaria este în favoarea extinderii spațiului Schenge și extinderii Uniunii Europene. Mai mult, Ungaria cooperează eficient cu România. Este în interesul nostru să menținem și să dezvoltăm relațiile de bună vecinătate”, a precizat Peter Szijjarto.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, în urmă cu trei zile, într-o dispută televizată cu liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, pe tema desfiinţării Secţiei speciale, s-a întrebat cine are interesul dintre ţările vecine ca România să nu intre în spaţiul Schengen.

G Ad:

"Noi nu suntem singuri. Suntem parteneri într-o Uniune Europeană, în care am intrat de bunăvoie, acceptând anumite reguli. În această Uniune Europeană trebuie să respectăm tratatele, legislaţia. Iată, vom primi bani europeni. Dacă nu respectăm statul de drept, dacă nu respectăm şi mergem pe drumul pe care l-au apucat, din păcate, Ungaria, Polonia, unde sunt probleme reale cu privire la respectarea statului de drept, şi s-au tras semnale de alarmă foarte clar în acest sens, şi ne desprindem cumva de partenerii noştri din UE, o să avem o mare problemă.

Este posibil să nu mai atragem fonduri europene, este posibil să nu se ridice MCV dacă nu ne respectăm promisiunile pe care nu altcineva şi le-a asumat, noi ni le-am asumat prin vot în Parlament în programul de guvernare. Dacă nu se ridică MCV, este posibil să nu intrăm în Schengen. Mă întreb cine are interesul dintre partenerii noştri sau dintre vecinii noştri să nu intrăm în Schengen. (...) Noi trebuie să ştim foarte clar care sunt consecinţele faptelor noastre şi să ne respectăm promisiunile pe care nu ni le-am asumat forţaţi de cineva, ni le-am asumat de bunăvoie: desfiinţarea Secţiei speciale, refacerea competenţei DNA", a declarat Stelian Ion, în cadrul unei emisiuni la TVR, pe data de 13 iulie.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Arquus și-a manifestat speranța că România va alege și blindate Sabre pentru dotarea forțelor speciale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro