Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
US Air Force echipează avioanele F-15E cu bombe ghidate GBU-53 / B Storm Breaker
03 feb, 16:51
În curând US Air Force va introduce bombele ghidate GBU-53 / B Storm Breaker pe avioanele F-15E Strike Eagle, transmite Jane.

Conform informațiilor furnizate de sursa citată cel puțin 12 avioane F-15E Strike Eagle vor fi echipate cu două sisteme de transport BRU-61 / A, încărcate complet (patru bombe fiecare).

Storm Breaker - „Small Diameter Bomb II” - este un sistem de arme lansat din aer, de 113 kg, echipat cu un căutător tri-mode unic (radar, senzori infraroșu și senzori laser semi-activi), cu un pilot automat sau sistem de navigație inerțial pentru a oferi precizie în condiții meteorologice nefavorabile. Bomba dispune de o conexiune bidirecțională dual-band Rockwell Collins TacNet care permite conectivitatea cu Joint Tactical Information Distribution și cu aeronavele dar și o legătură de frecvență ultra-înaltă (UHF) cu un identificator de la sol.

Este echipată cu un ansamblu de aripi pliabile pentru a atinge ținte de până la 70 km de locul lansării. Storm Breaker încorporează un focar multifuncțional conceput pentru a distruge țintele blindate sau ușor blindate. Focosul a fost reproiectat în timpul ciclului de dezvoltare pentru a oferi capacitatea de a distruge tancurile principale de luptă. Focosul poate fi setat să explodeze la impact, la o înălțime predefinită de țintă sau într-un mod întârziat. Bomba poate fi acționată în trei moduri principale de atac: atac normal, atac ghidat laser și atac coordonat prin intermediul comunicațiilor de înaltă frecvență. De asemenea aceasta poate fi folosită și împotriva infanteriei în modul defragmentare.

 

Vezi și: Computer ultrarapid, instalat pe avioanele F-15 

Ştiri Recomandate

Coronavirus | Amelie de Montchalin: China şi Rusia nu trebuie să instrumentalizeze ajutoarele pe care le oferă
Linie telefonică TELVERDE destinată veteranilor și văduvelor de război
Exerciţii de luptă pe mare pentru întărirea capacităţii de reacţie a Forţelor Navale Române
Marina SUA, contract cu compania Raytheon pentru actualizarea programului de rachete Tomahawk
Serbia ar urma să vândă 282 de tancuri T-55 modernizate către Pakistan
Coronavirus | Panica se instaurează şi în Rusia. Guvernul lui Mişustin vrea carantină obligatorie
Coronavirus | Expert guvernamental american: În SUA, numărul cazurilor de infectare ar putea ajunge la câteva milioane
Coreea de Nord: Ultimul test cu rachete a fost un succes