Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
US Army a selectat două companii pentru producerea elicopterelor în cadrul programului Future Attack Reconnaissance Aircraft
27 Martie, 09:17
US Army a decis ca Bell -Textron Inc și Lockheed Martin - Sikorsky să construiască, în vederea testării,  un prototip versatil, letal și durabil în cadrul programului Future Attack Reconnaissance Aircraft (FARA), transmite Defence Blog.

Potrivit oficialilor US Army, prototipurile sunt programate să zboare prima dată în 2023. Ca parte a programului Future Vertical Lift (FVL), Future Attack Reconnaissance Aircraft (FARA) este destinat testării în vederea achiziționării unor aeronave de cercetare avansată, de generație următoare, pentru a umple un gol critic.
Armata numește FARA un „knife fighter" pentru viitorul câmp de luptă. Platformele FARA vor fi echipate cu o serie de senzori pentru a distruge sistemele aeriene avansate fără pilot și pentru a oferi sprijin trupelor de pe teren.

Elicopterul Raider X de la Sikorsky și elicopterul Bell Invictus 360 au fost alese de armată pentru a continua cercetarea în cadrul programului FARA. Conform revistei Vertical, un zbor este programat pentru cel târziu în toamna anului 2023. US Army urmărește prin acest program să înlocuiască elicopterul OH-58D Kiowa, retras din serviciu. Elicopterul nu trebuie să fie mai mare de 12 metri și să zboare cu o viteză de minimum 333 km/h.

 

Ştiri Recomandate

Sistemele de rachete antiaeriene ruseşti Pantsir-S1 s-au dovedit a fi inutile, atât în Siria, cât şi în Libia (Foto/Video)
Forţele Aeriene ale țărilor membre NATO au efectuat în 2019 un număr de 290 de misiuni de interceptare a unor avioane rusești
Pandemia COVID-19 | O echipă de 15 specialişti din Ministerul Apărării Naţionale vor efectua o misiune în SUA
Ministrul chinez de externe: China şi Statele Unite sunt ''în pragul unui nou Război Rece''
Două submarine ruseşti au efectuat lansări de torpile în Marea Neagră
Kim Jong Un: Coreea de Nord îşi va întări capacitatea de "descurajare nucleară"
EXCLUSIV
Camioanele Iveco pentru Armată, produse în România? Îngrijorările industriei: Riscăm să fim puși în fața faptului împlinit
Retragerea SUA din Tratatul „Cer Deschis”. Dan Dungaciu: Perdanți sunt în primul rând europenii, nu Federația Rusă