Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
US Navy a finalizat testele pentru noua navă de transport USNS Puerto Rico
26 aug 2019 / 10:20
Constructorul naval Austal a anunțat că împreună cu US Navy au finalizat testele pentru noua navă de transport USNS Puerto Rico. Nava urmează să fie livrată până la sfârșitul acestui an.

Șantierul naval Austal a anunțat că cea mai nouă navă de transport rapid a US Navy, viitorul USNS Puerto Rico (EPF11), a finalizat cu succes testele pe mare în procesul de acceptare.

Constructorul a transmis că deși se obișnuiește efectuarea a două teste separate, acestea au fost integrate într-unul singur și au fost efectuate în Golful Mexic, lucru care a scurtat mult termenul de livrare. "Prin combinarea celor două teste pe mare într-un singur eveniment, au fost reduse costurile și s-a ajuns la un program de finalizare mai scurt", a declarat CEO de la Austal, David Singleton.

„Viitorul USNS Puerto Rico a finalizat și trecut cu succes toate testele și s-a întors mai devreme decât era programat, iar asta este o dovadă a efortului și expertizei echipei de profesioniști a Austal SUA și a Consiliului de inspecție și sondaj al US Navy", a mai spus el.

„Aceste studii au constat în executarea unor teste privind funcționarea principalelor sisteme și echipamente ale navei. Încercările pe mare reprezintă ultima etapă înainte de livrarea navei. Viitoarea USNS Puerto Rico este programată pentru livrare înainte de sfârșitul anului și este a 11-a navă Spearhead Class din portofoliul celor 14 nave construite de Austral", a mai spus David Singleton.

Acest tip de navă oferă sprijin, comandă și control al operațiunilor speciale, și operațiuni de asistență medicală.

Austal a mai primit 19 contracte pentru nave de luptă LCS (Littoral Combat Ships) pentru US Navy. Până în prezent au fost livrate zece LCS, iar alte cinci nave sunt în diferite etape de construcție.

Vezi și: US Navy a finalizat testele pentru racheta Longbow Hellfire

Ştiri Recomandate

Ministrul polonez de externe: Rusia este o amenințare la adresa Uniunii Europene
Armata siriană îşi consolidează controlul în provincia Alep
Militarii români din detaşamentul Carpathian Pumas au intervenit pentru a sprijini Forţele Armate Maliene
Rebelii houthi din Yemen au doborât un avion militar Saudit (Video)
Emmanuel Macron: Rusia va continua să încerce să destabilizeze democraţiile occidentale
EXCLUSIV
Dialogurile unui președinte american
Războiul din Siria: Donald Trump a cerut Rusiei să înceteze să susţină atrocităţile regimului Assad
Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au bombardat mai multe ținte în Yemen