Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

US Navy folosește flote de elicoptere comerciale
06 dec 2019 / 21:51
US Navy a dat publicității o serie de imagini în care a arătat că folosește o flotă de elicoptere înregistrate civil în sprijinul portavioanelor și al altor nave de război, transmite defence blog.

Revista Scramble a dezvăluit pentru prima dată că o flotă de elicopter înregistrate civil este folosită US Navy. Publicația a atras atenția asupra fotografiei publicate recent, spunând că în ea apar două EC225LP (cunoscute și sub denumirea de H225) operate de Air Center Helicopters Inc (ACHI) care efectuează o realimentare la bordul USS Abraham Lincoln (CVN-72). "ACHI deține o flotă de 17 elicoptere H225, dintre care zece sunt în serviciu pentru US Army", se arată în materialul publicat de Scramble Magazine.

Aceste aeronave sunt folosite în prezent de forțele armate ale SUA pentru transportul de pasageri, instruirea Forțelor Speciale, aprovizionare și misiuni de evacuare în urma accidentelor.

„Astăzi, aceste 10 elicoptere civile aflate sub contract îndeplinesc misiuni militare pentru US Army, US Air Force și US Navy. Într-o perioadă scurtă de timp, au acumulat deja peste 3.000 de ore de zbor ”, a declarat Rod Tinney, CEO al Air Center Helicopters Inc.

Elicopterele ACHI au fost special configurate pentru a îndeplini cerințele stricte ale US Navy pentru zboruri în larg, navigare tactică și comunicații. Acestea au fost utilizate și pentru transferul de personal și marfă între nave, au luat parte la exerciții și au recuperat din apă țintele folosite în cadrul antrenamentelor de tragere aeriană.

H225 este un elicopter cu două motoare care aparține celebrei familii SUPER PUMA / COUGAR a Airbus Helicopters. Până în prezent au fost livrate peste 979 de unități, cu timp total de zbor care depășește 5.480.300 de ore de zbor, atât pentru serviciile guvernamentale (misiuni militare și paramilitare) cât și pentru operatori comerciali.

H225 are un volum util mare în cabină și poate transporta 19 pasageri și 2 membri ai echipajului.

Vezi și: Airbus, contract de mentenanță globală pentru elicopterele de atac Tiger

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

EXCLUSIV
Noul desen al prezenței US Army în Europa: În România ar putea ajunge brigada Stryker iar Polonia va plăti ea costurile prezenței SUA
Zeci de răniţi în urma unei explozii puternice în portul Beirut - Video
Pentagonul anunță că a testat cu succes o rachetă intercontinentală
Belarus îşi mobilizează o parte din rezerviști de teama unei intervenții a Rusiei
China avertizează SUA să nu deschidă ''cutia Pandorei'' în disputa TikTok
Reuniune de urgenţă a Consiliului Suprem de Apărare din Liban după exploziile de la Beirut
Mercenari ruşi arestaţi în Belarus: Lukaşenko denunţă o tentativă de a 'organiza un masacru' la Minsk
Sistemul de apărare împotriva rachetelor, Iron Dome va fi construit și instalat și în Statele Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro